promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kellemes, napos délutánok váltják a reggeli fagyos, ködös hajnalokat, de mi jön ezután?
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A héten még kitart a szép idő, érdemes kimozdulni a természetbe.

Az Időkép előrejelzése szerint holnap reggelre többfelé képződhet pára, köd, illetve újra többfelé lehet gyenge fagy. Jó hír azonban, hogy napközben derült, napos idő lesz, csapadék továbbra sem várható. A déli-délkeleti szél Sopron környékén megélénkülhet; a csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. Pénteken is folytatódik a napos, csapadékmentes idő, de reggelre ismét sokfelé párássá, ködössé válhat a levegő. Délutánra 13 és 18 fok közé melegedhet a levegő.

Az előrejelzés szerint hétvégén is sok napsütésben lesz részünk, eső, zápor továbbra sem várható. Hajnalra, reggelre sokfelé pára, köd képződhet. Délutánonként 13 és 18 fok között alakulhatnak a maximumok.

A ködös, párás idő miatt csütörtöktől az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki: két nyugati megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Mint írják, Vas megyében és Zala megyében tartós, sűrű köd várható.

„Összefüggőbb, tartósabb sűrű ködre kiemelten a nyugati, délnyugati határ közelében van nagyobb esély, de kisebb körzetekben másutt is előfordulhat (különösen a folyóvölgyekben)”

– olvasható az előrejelzésben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arról is ír, hogy hétfőn, azaz november 1-jén az éjszaka képződő ködfoltok zsugorodnak, megszűnnek. Napközben először a Dunántúlon, később keletebbre is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet.

Délután a nyugati országrészben már eső, zápor is előfordulhat.

A hőmérséklet hajnalban -1 és +8, kora délután 11 és 17 fok között valószínű. Kedden sem lesz jobb a helyzet: a jóslatok szerint nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk többfelé esővel, záporral. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12, a csúcsérték 9 és 15 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás