promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fagyos hétvége jön, elő a télikabátokkal!
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Napos délutánok, de fagyos éjszakák várnak ránk.

Egyik pillanatról a másikra begorombult az időjárás: az egyik héten még a teraszokon napozhattunk a 20 fok fölötti, kellemes őszi időben, a másik héten meg már mínuszokat jósolnak. Az enyhe ősztől úgy fest, tényleg búcsút vehetünk: az Időkép előrejelzése szerint szombat estétől csitul a szél és mindenhol kiderül az ég, azonban az egyre hosszabbá váló éjszaka és az erős kisugárzás hatására gyorsan csökken a hőmérséklet, hajnalban többfelé fog fagyni, 

az északi völgyekben  mínusz 5 fok alá hűlhet a levegő.

A hétfőre virradó éjjel sem lesz sokkal melegebb, ráadásul vasárnap éjjel már pára-, helyenként ködfoltok is kialakulhatnak. Jó hír azonban, hogy a nappali órákban többnyire a napsütésé lesz a főszerep, de azért a kabát kelleni fog:

szombaton 16 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban, vasárnapra is maximum 15 fokos csúcsot jósolnak.

Az Időkép beszámolójában hozzáteszi: vasárnap északkeleten és Sopron környékén élénkülhet meg a légmozgás, hétfőn pedig északnyugaton a délkeleti szél támad fel. A fagy talán még kedd reggel sem múlik, napközben pedig a felhőzet is megnövekszik, az előrejelzés szerint tehát keddtől már a napsütésre sem számíthatunk. A végére tartogattunk azért még egy jó hírt: az előrejelzések szerint csapadékmentes napokra van kilátás, egyedül szombaton, legfeljebb elvétve fordulhat elő jelentéktelen eső, zápor. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás