promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hidegfront hozza a mínuszokat, holnap leesik az első hó!
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az előrejelzések szerint a Bakony és az Északi-középhegység legmagasabb csúcsain akár hózápor is kialakulhat szerda reggel.

Az Időkép keddi cikkében olvasható, hogy szerdán behvazik az ország egy részének! Mint írják, a hidegfront átvonulásával élénk, erős északnyugati áramlás hoz hazánkba lokális jellegű csapadékot a keddi és szerdai nap folyamán.

„A hidegfront másik velejárója, a tisztább idő az éjszakai lehűlésnek kedvez, így szerdán már többfelé fagypont közelébe, legmagasabb hegycsúcsainkon fagypontig, kissé akár alá is hűlhet a levegő. Előreláthatóan a futó záporok a Bakonyt érik el leghamarabb, így itt csak akkor válthat hóba az eső, ha a hőmérséklet még a csapadék érkezése előtt kellőképp lehűl. Ha jó az időzítés, a Hajag-tető, vagy akár Eplény is részesülhet a szezon első hópelyheiből”

– olvasható az előrejelzésben, amelyben azt írják, hogy a Mátra és a Bükk tetején is kialakulhat holnap reggel, illetve a délelőtti órákban hózápor. A havazás persze attól függ, hogy hajnalban milyen idő lesz, illetve, hogy mennyire marad meg a hideg napközben.

Ha a lehűlés és az esőzés megfelelő ütemben érkezik, a Börzsöny legmagasabb csúcsán, a Csóványoson is megjelenhetnek az első hópelyhek. Hozzáteszik, hogy várhatóan sehol nem marad meg az első hó, úgyhogy a fehér tájak helyett egyelőre az őszi vidékeket csodálhatjuk.

A fővárosi, valamint az országos előrejelzésben azt írják egyébként, hogy holnap szórványosan számíthatunk esőre, néhol zivatarra, de jó hír, hogy néhol hosszabb időre is kisüt a nap. Délután 8–15 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Az előrejelzés szerint csütörtökön is sok napsütésre van kilátás, délután lesz több felhő az égen, de legfeljebb kevés, gyenge zápor alakul. Reggel -2, +5, délután 10–14 fok valószínű.

„Pénteken kezdetben többfelé párás, nyirkos, napközben napos időre van kilátás. Hideg lesz a reggel, délután 11-16 fokot mérhetünk. Hétvégén előreláthatólag marad a napos, száraz idő hideg reggelekkel, délután 10-16 fok közötti maximumokkal”

– írja az Időkép.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás