promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: havazott a horvátoknál – vajon nálunk is erre kell számítani?
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hajnalban már számítani kell fagyra, de nem fog hirtelen lecsapni a tél.

Horvátországban 1-2 hónapja még mindenki a hasát sütötte, most meg már elkezdett havazni a lenti szomszédjainknál. Az Időkép számolt be róla, hogy a Velebit hegylánc magasabb csúcsai több centis hótakaróval gazdagodtak, sőt, a több száz méterrel alacsonyabban fekvő tájakra is megérkezett az első jelentősebb havazás.

Nálunk havazásra még minimálisan se kell számítani, de jóval hidegebb lesz az idő, főleg éjszaka. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfő este az ország délkeleti felében jobbára zárt lesz a felhőzet, és nagy területen valószínű - többnyire gyenge, ugyanakkor folytonos - eső. Másutt kisebb a csapadék esélye, és lesznek kevésbé felhős időszakok, ugyanakkor több szakadozott felhősáv is vonul északnyugatról délkelet felé. Az északnyugati, északi szél főleg az Észak-Dunántúlon lesz élénk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 9 fok között várható, azonban az északi völgyek kevésbé felhős, szélvédett pontjain fagypont alá is hűlhet a levegő.

Kedden összefüggő felhősáv és gyenge csapadékzónája délelőtt délkelet felé elhagyja az országot, napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában több-kevesebb napsütés várható. A gomolyfelhőkből helyenként - legnagyobb eséllyel az északi megyékben - várható kisebb eső, zápor.

Estére a legtöbb helyen átmenetileg csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon még maradhatnak felhősebb körzetek. Az északias szelet főleg a Dunántúlon kísérhetik élénk, a Kisalföldön erős lökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között várható.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás