promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: tart még a hőségriadó, de jön már az eső, hogy lehűtsön mindent
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerdán is folytatódik a rekkenő hőség, akár 40 fokos maximumokkal, azonban holnap már többfelé előfordulhatnak záporok és zivatarok. 

Szerdán növekvő felhőzet zavarhatja meg a napsütést, de csak átmenetileg. 

Kezdetben csupán az ország nyugati, északnyugati területén várhatóak záporok, délután azonban már a Dunától keletre is kialakulhatnak elszórtan esőzések. 

„Az északkeleti harmadban hevesebb zivatarok is előfordulhatnak. Napközben sokfelé megélénkül, ma az Észak-Dunántúlon, holnap pedig már máshol is megerősödik néhol a délies szél” 

– számolt be róla az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul, míg nappal 31 és 39 fok közötti hőség várható, délkeleten viszont akár a 40 fokot is elérheti a hőmérséklet.

A tartósan fennálló, magas átlaghőmérsékletnek köszönhetően az országos tisztifőorvos ma délelőtt másodfokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére, amely előreláthatólag július 15-e éjfélig tart majd.

A nagy melegben mindenkinek érdemes ügyeli a fokozott folyadékbevitelre. A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság javaslata szerint kerülni kell a kávé, az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. Nem szabad megfeledkezni a bőr védelméről sem, 11 és 15 óra között lehetőség szerint árnyékba kell húzódni. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás