promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: azt hitted már nem fog fagyni? Hát, akkor tévedtél
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy búcsúzik az április, ahogy beköszöntött – szeszélyesen, változékony időjárással.

Azt mondta a meteorológia, hogy egy hidegfront betesz majd a terasznyitásnak, de ez nem igazán történt meg, és hát az emberek még lehet szakadó esőben is kiültek volna. Jövő héten nehéz megmondani, hogy milyen időjárás lesz, de az Országos Meteorológiai Szolgálat azért tett egy kísérletet. Készüljünk fel mindenre.

Holnap, azaz hétfőn az ország délnyugati, déli felén csak keveset süt a nap, a déli megyékben eső is várható, de 5 millimétert meghaladó mennyiség nem valószínű. Északabbra a délelőtti napsütést követően gomolyfelhők képződnek, de csapadék arrafelé nem lesz. Hajnalban mínusz 4 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Fagyra leginkább az Északi-középhegység térségében, északkeleten, a Duna-Tisza közén, illetve elvétve a Kisalföldön van esély. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Kedden az ország délnyugati felén - hozzávetőleg a Győr-Szeged sávtól délre - vastagodó, záródó felhőzet várható, szórványosan esővel, záporral. Az ország másik felén szűrt napsütés várható, legfeljebb néhol gyenge csapadékkal. A hőmérséklet hajnalban mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, gyenge fagy elsősorban a fagyzugos északi tájakon lehet. Délután 10-16 fok várható.

Szerdán nagyobbrészt felhős időre van kilátás rövid napos időszakokkal. Szórványos jelleggel fordul elő eső, zápor. A minimumhőmérséklet 1-8, a maximumhőmérséklet 14-19 fok között alakul.

Csütörtökön néhány órára süthet ki a nap és több helyen valószínű zápor, zivatar. A szél élénk vagy erős lesz, zivatarban viharossá is fokozódhat. Hajnalban 6-11, délután 18-24 fok várható.

Pénteken hidegfront érkezik, amelynek hatására erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A szél lehet erős, zivatarban viharos. A leghidegebb órákban 7-13, napközben 15-24 fok lehet.

Szombaton, május elsején többórás napsütés várható gomolyfelhőkkel, helyenként záporesővel. A szél élénk, helyenként erős lehet. A hőmérséklet hajnalban 5-10, délután 16-21 fok között valószínű.

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre van kilátás helyenként záporesővel. A minimumhőmérséklet 3-8, a maximumhőmérséklet 15-20 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás