promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a jövő heti időjárás, és bizony van jó hírünk!
Borítókép:  SOEREN STACHE / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mínuszokkal indul a hét, aztán jön a felmelegedés: csütörtök, péntek magasságában már +10 fok körüli hőmérséklet is várható. Mutatjuk a jövő heti időjárást!

A mögöttünk hagyott hét időjárását egy szibériai eredetű hideg levegő alakította. Meg is lett ennek a böjtje: voltak olyan hétköznapok, amikor nappal sem ment fagypont felé a hőmérséklet, ráadásul még a szél erősen fújt. A következő hét időjárása már egy kicsit könnyedebb lesz, fokozatosan melegszik ugyanis az idő. Nézzük az Országos Meteorológiai Szolgálat jövő hétre vonatkozó előrejelzését.

Hétfő. Többnyire napos időre lehet számítani, de keleten délutánig egy-egy hózápor is lehet. A légmozgás több helyen élénk, néhol időnként erős lesz.

A leghidegebb órákban mínusz 12 és mínusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de a szélvédett területeken akár mínusz 20 fokig is lehűlhet a levegő. Napközben mínusz 3 és plusz 4 fok között lesznek a csúcsértékek.

Az extrém hideg miatt hétfőre Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyér elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Kedd. Lesz napsütés, a legtöbb az ország keleti felében várható, míg nyugaton inkább az erősen felhős ég lesz a jellemző. Fleg a Dunántúlon lehet délig elszórt jelleggel hószállingózás, gyenge havazás.

A minimumhőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 3 fok között valószínű, de a derült, szélvédett, havas tájakon mínusz 17 fokig is lehűlhet a levegő. A nappali maximumok mínusz 2 és plusz 5 fok között alakulnak.

Szerda. Napközben elszórt jelleggel várható csapadék.

Hajnalban általában mínusz 8 és mínusz 1, a kezdetben derült, havas részeken viszont mínusz 15 és mínusz 9 fok között lesz a hőmérséklet. Kora délután többnyire plusz 4-9 fokig melegszik fel a levegő, de az Északi-középhegységben csupán 0 és plusz 4 fok közötti értékeket mérhetnek.

Csütörtök. Túlnyomóan napos idő lesz, de az északkeleti határ közelében lehetnek átmenetileg erősen felhős területek és arrafelé gyenge eső előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 2 fok, míg a derült, havas helyeken mínusz 10 és mínusz 6 fok között valószínű. Kora délután többnyire plusz 5-10 fokig emelkedik a hőmérséklet, az Északi-középhegységben ugyanakkor csak plusz 2-4 fok várható.

Péntek. Erősen megnövekszik a felhőzet, napsütés főleg a Tiszántúlon lehet. Elszórt jelleggel fordulhat elő csapadék: északkeleten vegyes halmazállapot, másutt inkább az eső lesz a jellemző. A minimumok nyugaton mínusz 4 és plusz 1, keleten általában mínusz 10 és mínusz 5 fok között alakulnak, de a derült, szélvédett, havas tájakon mínusz 15 fok is lehet. Kora délután 0 és plusz 8 fok közötti értékek várhatók.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás