Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Készülj a dermesztő hidegre, és ez még nem minden! – hétvégi időjárás

Készülj a dermesztő hidegre, és ez még nem minden! – hétvégi időjárás

Időjárás

Készülj a dermesztő hidegre, és ez még nem minden! – hétvégi időjárás

Időjárás

Promotions - 2021.02.12. 16:16

A hétvégén alapvetően fagypont alatti hidegre kell készülni a térségünkben lévő hideg, szibériai levegő miatt, de emellett sok napsütés várható.

A térségünkben lévő hideg, szibériai eredetű levegő a hétvége időjárását is meghatározza. Szombaton és vasárnap is fagypont alatt lesz a hőmérséklet, de emellett sok napsütés várható, csak néhol lehet kisebb havazás – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton az ország nagy részén többórás napsütés várható. Itt-ott előfordulhat hózápor, legnagyobb eséllyel északkeleten. Sokfelé lesz élénk a szél, az Észak-Dunántúlon időnként erős lökések is lehetnek.  

A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 14 és mínusz 8 fok között valószínű, de a derült, szélvédett, havas részeken akár mínusz 20 fokot is mutathatnak a hőmérők. A maximumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakul.

Vasárnap napközben is több órára kisüt a nap. És szintén sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik az északi, északnyugati szél.

A leghidegebb órákban általában mínusz 12 és mínusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de a derült, szélvédett, havas részeken mínusz 16 fok körüli értéket is mérhetnek. A nappali maximum mínusz 5 és plusz 3 fok között várható.

Borítókép: KIRA HOFMANN / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP