Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kemény mínuszok, dühöngő vihar – ilyen idő lesz a jövő héten!

Kemény mínuszok, dühöngő vihar – ilyen idő lesz a jövő héten!

Időjárás

Kemény mínuszok, dühöngő vihar – ilyen idő lesz a jövő héten!

Időjárás

Promotions 16:16

Az időjárás tekintetében igen markáns változás jön a következő héten. Egy sarkvidéki eredetű, hideg levegő érkezik, és az akár 80-110km/h-s szél mellett, jelentős havazásra és kemény mínuszokra kell számítani.

Eddig olyan mindenféle időjárásban volt részünk. Egyszer arcunkat simogatta a tavasz, máskor meg az évszaknak „megfelelő" hideg volt. Ami azonban a következő héten ránk vár, arra érdemes felkészülni.

Az Időkép ugyanis jelzi,

„csütörtöktől ránk zúdul a szibériai hideg, nappal is fagypont alatt marad majd a hőmérséklet. A hidegbetörést viharos szél és havazás kísérheti, ezt követően a hétvégi reggeleken országszerte -10 fok alatti hőmérsékletre számíthatunk, a fagyzugos helyeken -20 fok alá hűlhet a levegő".

Azt már a Metkép írja, hogy jelen állás szerint a hét második felében általában 60-80km/h-s, a Bakonyban, Budai-hegyekben, Pilisben, Alpokalján és a Börzsönyben, valamint a Balatonnál esetleg a 100-110km/h-t is elérhetik a legerősebb széllökések. Mindehhez pedig jelentős havazás társul. Jelen állás szerint a keleti megyékben akár 8-10 cm-t meghaladó hó is eshet.

 

Borítókép: AFP