promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aki a nyugati határvidéken él, most nem fog örülni – csütörtöki időjárás
Borítókép:  AFP
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A csütörtök 0 és -6 fok közötti hőmérséklettel indul, de napközben már többnyire 2 és 9 fok között várható. Azok, akik a nyugati határvidéken élnek, nem fognak örülni: az ország ezen részén csak -1, +1 fok valószínű.

Csütörtökön hajnalban főleg a Dunántúl nyugati felében lehet több helyen csapadék, többféle változatban: az ónos eső és a fagyott eső mellett havazás, néhol eső is lehet. A szél helyenként megerősödik.

[[c1]]

Majd napközben, ahogy azt az Országos Meteorológiai Szolgálat írja

„a Dunántúlon többnyire borult lesz az ég, másutt vékonyabb, szakadozottabb lesz a felhőzet. Délelőtt a Dunántúlon, délutántól a középső országrészben is többfelé fordul elő eső, de a nyugati határvidéken havazás, havas eső, eleinte ónos eső is lehet." 

A keleti, délkeleti szél főként a középső országrészben erősödik meg. Az OMSZ csütörtökre a nyugati megyékre (Győr-Moson-Sopron, Somogy, Veszprém, Zala, Vas) első- illetve másodfokú veszélyjelzést adott ki. 

„Kiemelten Zala megyében, Vas és Győr-Moson-Sopron megyék keleti részén, valamint az ettől kissé keletebbre fekvő területeken az éjféli óráktól kezdve egészen csütörtök délelőttig akár több milliméternyi ónos eső is hullhat. A csapadék halmazállapota csütörtök napközben egyre nagyobb területen esőre vált át, ónos eső, havas eső, havazás legtovább a nyugati határ mentén fordulhat elő, egyre gyengülő intenzitás mellett" – jelzik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 9 fok között várható. A nyugati határvidéken azonban csak -1, +1 fok körül valószínű.

[[v]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás