promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Extrém meleg és az év legmelegebb napja után jön az extrém csapadék
Borítókép:  illusztráció. Forrás: AFP.
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vasárnap nagyon meleg lesz, délután 30, 38 fok várható (az év eddigi legmelegebb napja). Hétfőn özönvízszerű esőzés nyugaton, keleten pedig záporok, zivatarok teszik változékonnyá az időt. Keleten még hőség, nyugaton már lehűlés, a folytatásban pedig már országszerte felfrissül az idő – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton gomolyfelhős, vasárnap jellemzően derült idő várható sok napsütéssel, jelentősebb felhősödés csak vasárnap estefelé várható nyugat felől. Az ország nagyobb részén nem lesz csapadék, de szombat délután a hegyvidékeken, estefelé és vasárnap késő délutántól pedig a Nyugat-Dunántúlon számíthatunk helyenként zápor, zivatar kialakulására, amelyeket főként viharos széllökések kísérhetnek.

A déli, délnyugati szelet egyébként többfelé élénk, az északi tájakon erős lökések kísérik, vasárnap este a Dunántúlon pedig már északnyugatira fordul az áramlás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul, az északi völgyekben lesz a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 30 és 38 fok között valószínű, hőségre számíthatunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás