promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marad velünk a meleg idő a hosszú hétvégén
Borítókép:  Paul Zinken / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Csak elszórtan alakulhatnak ki záporok, a hőmérséklet pedig mindenhol 30 fok felett lesz napközben.

Jelenleg nem kell attól tartani, hogy a rossz idő bekavarna a hosszú hétvégébe, szóval marad velünk a napos meleg idő.

Időjárás szombat estig:

Szombat délutánig túlnyomóan derült, csapadékmentes idő lesz, csak kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen a nappali órákban. Szombat késő délután előbb az Alpokalján, majd a Dunántúl középső részein is erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan alakulnak ki záporok, zivatarok. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de pénteken az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül a déli szél. Szombaton a Dunántúlon a szél északira fordul, megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 19 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 30 és 34 fok között alakul.

Időjárás Európában:

Kontinensünk középső és keleti részének időjárását anticiklon alakítja, amelynek területén többnyire kevés a felhő, és csapadékot sem jelentenek. Zápor, zivatar csak lokálisan, főként a hegyvidéki területeken alakul ki. Hasonló a helyzet a Földközi-tenger környezetében, különösen annak középső és keleti medencéjében. Ezzel szemben Írország fölött markáns ciklon örvénylik, amelynek hullámzó frontrendszere Dél-Skandinávián és a Németalföldön át Spanyolországig húzódik. Ez időjárási szempontból kettészeli Nyugat-Európát. Előtte a meleg légtömegben 30, 35 fokra melegszik fel a levegő, de még Finnországban és Svédországban is mérnek 25 foknál melegebbet.

A frontálzóna mögött erőteljesen visszaesik a hőmérséklet, és sokfelé esik az eső. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását jobbára anticiklon alakítja, de szombat délután a nyugati területeken már megjelennek a frontokhoz kapcsolódó zivatarok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás