promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nemcsak a hőség miatt adtak ki veszélyjelzést – ez várható szerdán
Borítókép:  AFP
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerdán többórás napsütés várható, akár 34 fok is lehet a hőmérséklet, ugyanakkor az északkeleti, északi megyékben számítani kell záporokra, zivatarokra.

Amellett, hogy szerdán az ország nagy részén többórás napsütés várható, főképp az ország északi, északkeleti régiójában számítani kell záporokra, zivatarokra. A szél alapvetően enyhe lesz, de a zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A hajnali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul, így a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között várható.

A várható zivatarok és hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzést adott ki. Mint írják,

„szerdán napközben főleg az északi megyékben elszórtan lehet számítani zivatarok kialakulására, amelyeket elsősorban jégeső, illetve viharos (> 60 km/h) széllökések kísérhetnek. Az északkeleti tájakon heves (nagyobb méretű jéggel járó) zivatarok kialakulásához is kedvezőek a feltételek. Az esti órákban a zivatartevékenység fokozatos lecsengése valószínű”.

Egyúttal a hét közepén a napi középhőmérséklet 25 fok felett valószínű.

Ennek megfelelően az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetéseket adott ki zivatarveszély miatt

Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokút, Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokút.

A fővárosban, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében pedig a hőség miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás