Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megdőlt a július 21-i országos szélrekord

Megdőlt a július 21-i országos szélrekord

Időjárás

Megdőlt a július 21-i országos szélrekord

Időjárás

Promotions 15:45

Megdőlt a napi szélrekord a keddi viharban, amely többfelé károkat is okozott – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a honlapján.

A meteorológusok azt írták: kedden markáns hidegfront vonult át az ország fölött, amely főleg a Dunántúl északi felén és Északkelet-Magyarországon okozott jelentős szélerősödést, valamint heves zivatarokat, néhol jégesővel.

Fonyódon kedd este 132,5 kilométer/órás széllökést mértek, amely új július 21-i országos szélrekord.

Kitértek arra is, hogy a katasztrófavédelemnek többfelé be kellett avatkozni a keletkezett károk elhárítása miatt, mivel a zivatarokat erős, viharos széllökések és nagy mennyiségű, néhol villámárvizet okozó csapadékhullás kísérte.

Tűzoltók viharban letört ágat távolítanak el egy fáról a győri Corvin utcában 2020. július 21-én. (Forrás: MTI/Krizsán Csaba)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára és csütörtökre is az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarveszély miatt. Több megyére a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Borítókép: hajó készül kikötni a balatonfenyvesi kikötőben a vihar előtt 2020. július 21-én este. Forrás: MTI/Varga György.