Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Viharos szél, zivatar felhőszakadással – ez várható csütörtökön

Viharos szél, zivatar felhőszakadással – ez várható csütörtökön

Időjárás

Viharos szél, zivatar felhőszakadással – ez várható csütörtökön

Időjárás

Promotions 18:01

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű csütörtökön, de ez nem jelenti azt, hogy nyugodt napunk lesz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható zivatarok miatt elsőfokú viharjelzést adott ki.

Ugyan csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű (hajnalban 13-19 fok várható), de ezúttal is számítani kell főként a déli, valamint a középső országrészben záporokra, zivatarokra, de másutt is előfordulhat csapadék. A szél a zivatarok környezetében erős, viharos lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható zivatarok miatt csütörtök éjfélig, az egész országra kiterjedően elsőfokú viharjelzést adott ki.

„Napközben szórványosan, de nagyobb számban a déli és a középső megyékben várható zivatar, amelyhez felhőszakadás (>20-30 mm), átmeneti szélerősödés (50-70 km/h), illetve néhol jégeső (1-2 cm alatt) társulhat. Az éjszakai órákban a déli országrészben sokfelé várható zivatar felhőszakadással (>30-40 mm), helyenként erős vagy viharos széllökésekkel (45-60 km/h), néhol jégesővel”

írja az OMSZ.

Borítókép: AFP