promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nemcsak napsütésre kell készülni – veszélyjelzést adtak ki csütörtökre
Borítókép:  AFP
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az északkeleti országrészben kialakulhatnak zivatarok, de a nyugati, délnyugati megyékben is előfordulhat egy-egy zápor, melyekhez erős, viharos széllökés, napközben esetleg aprószemű jég és intenzív csapadék társulhat – írja csütörtökre vonatkozó veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre vonatkozó előrejelzéséből kiderül, hogy az ország középső részén nyugodt, míg nyugati és keleti felén záporokkal, zivatarokkal tarktított nap várható. Mint az OMSZ írja,

„a hajnali óráktól kezdve egy hidegfront hatására északnyugat felől egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar. Zivatarok kialakulására legnagyobb esély elsősorban az északkeleti országrészben (napközben) mutatkozik, de a nyugati, délnyugati megyékben is előfordulhat egy-egy zivatar, melyekhez erős, viharos széllökés, napközben esetleg aprószemű jég és intenzív csapadék társulhat”.

A várható zivatarok miatt több megyére (Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Zala) elsőfokú veszélyjelzést adott ki. A viharok környezetében a szél erős, viharos lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás