promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szélvihar, zápor, zivatar – betört az országba a rossz idő
Borítókép:  NurPhoto via AFP/John Nacion.
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy újabb markáns hidegfront vonul át felettünk, amely meghozza a felfrissülést. Vasárnap már az ilyenkor szokásosnak megfelelő, vagy annál kissé hűvösebb időben lesz részünk – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar, de keleten, délkeleten estig napos idő lesz.

Szombat éjszaka délkeleten is megnövekszik a felhőzet, többfelé várható eső, zápor, főként a Dunától keletre zivatar is kialakulhat, majd az éjszaka második felétől nyugat felől felszakadozik a felhőzet, fokozatosan megszűnik a csapadék.

Vasárnap keleten is csökken a felhőzet, eleinte a Tiszántúlon még eshet, majd ott is eláll az eső. Napközben gomolyfelhős, napos idő lesz többórás napsütéssel, a középső országrészben néhol zápor előfordulhat, másutt csapadék nem lesz.

Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, szombaton a Dunántúlon és északkeleten viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 20 és 26 fok között alakul.

[[video]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás