promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kánikula után jön a drámai lehűlés
Borítókép:  illusztráció. Forrás: Sputnik via AFP/Ilya Naymushin.
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hidegfront éri el a Kárpát-medencét, amely hatására jelentős lehűlésre számíthatunk – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Szombat délelőttig túlnyomóan derült, száraz idő várható, legfeljebb fátyolfelhőzetre számíthatunk. Kora délutántól előbb a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten, később egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, de az Alföld nagy részén estig napos marad az idő, arrafelé csapadékra is kicsi az esély.

Kora délutántól előbb Dunántúl nyugati tájain, aztán helyenként északkeleten, majd egyre nagyobb területen valószínű eső, zápor, elszórtan zivatar is kialakulhat.

Szombat délutántól az északnyugatira, északira forduló szelet a nyugati országrészben és néhol északkeleten viharos lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 30 és 35 fok között alakul, de a nyugati megyékben néhány fokkal hűvösebb is lehet.

Hűsítőpontokat hoz létre a nagy melegre tekintettel a főváros, péntektől a Blaha Lujza téren és a Városháza Parkban működik ilyen – tájékoztatott a Főpolgármesteri Hivatal.

Közleményük szerint a Hűsítő Budapest elnevezésű akció keretében nyit és működtet úgynevezett hűsítőszigeteket a város forgalmas helyein a fővárosi önkormányzat a Főkerttel közösen.

Emlékeztetnek: az M3-as metró megállóinál a múlt héten 14 új, rozsdamentes ivókutat adtak át, és a jövőben több tucat ivókutat helyeznek el a városban. A köztéri kutak mellett kutyaitatók is találhatók.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes pénteken a Blaha Lujza téren adott át hűsítőszigetet, ahol – hasonlóan a Városháza Parkban elhelyezetthez – napenergia hajtotta ventilátor és zöldfelület segít elviselhetőbbé tenni a meleget – olvasható a hivatal közleményében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás