promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tűzhelyen fortyogó vízzel teli fazékhoz fog hasonlítani az időjárás
Borítókép:  illusztráció. Forrás: AFP.
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A következő napokban úgy fog fortyogni felettünk a légkör, akár egy fazék víz a tűzhelyen. Az így kialakuló záporok, zivatarok pedig remélhetőleg mind több helyen enyhítik majd a szárazságot – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton éjszakára a záporok fokozatosan lecsengenek, de nem mindenütt, mert még hajnalban is lehet néhol zápor, esetleg zivatar.

Vasárnap erőteljes gomolyfelhő-képződés várható az ország középső felén jobban összeálló felhőzettel. Naposabb időben inkább csak a Délnyugat-Dunántúlon és a keleti határvidéken lehet bízni. Már délelőttől kezdődően többfelé kell ismétlődő záporokra, zivatarokra számítani, utóbbiakat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Az előbb említett naposabb részeken kisebb – de nem nulla – a csapadék esélye.

A déli szél szombaton még csak az északi megyékben, vasárnap már országszerte megélénkül, sőt olykor meg is erősödik, de zivatarok körül viharos széllökések is várhatóak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 29 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás