promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat
Borítókép:  illusztráció. Forrás: AFP.
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ország keleti részére riasztást adtak ki a meteorológusok. Ez azt jelenti, hogy néhány órán belül zivatar fog lecsapni Magyarország négy megyéjének egy részére. Továbbá az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján az olvasható, hogy újabb hidegfrontok érik el térségünket, így összességében változékony időre van kilátás, de se jelentős mennyiségű csapadékra, se markáns hőmérséklet-változásra nem kell számítani.

Pénteken délután nyugat felől elkezd szakadozni a felhőzet, ezzel együtt a csapadékzóna is fokozatosan kelet felé helyeződik át. A Dunántúlon gomolyfelhők képződnek, amelyekből legfeljebb egy-egy kisebb zápor alakulhat ki. Az éjszaka első felében a keleti határszélen is megszűnnek a záporok, majd nyugat felől ismét befelhősödik az ég, és újabb hullámban számíthatunk záporokra, helyenként zivatarokra.

Szombaton az összefüggő felhőzet és a fokozatosan megszűnő csapadék kelet felé tevődik át, másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Délután északkeleten záporok, zivatarok pattanhatnak ki, de a Nyugat-Dunántúlon is előfordulhat helyenként zápor. Az északnyugati szelet napközben élénk, néhol erős lökések kísérik, de szélerősödés zivatarok környezetében is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13 fok között alakul, az átmenetileg derült tájakon lesz hűvösebb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 17 és 22 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás