promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rettenetes kínokat élt át egy hétéves kisfiú egy kiskunsági tanyán, az anyja sem segített neki

Rettenetes kínokat élt át egy hétéves kisfiú egy kiskunsági tanyán, az anyja sem segített neki

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Édesanyjától sem számíthatott segítségre a tanyán élő kisfiú, az ügyészség vádat a nő és élettársa ellen.

Minősített emberkereskedelem és kényszermunka miatt vádat emelt egy férfival szemben Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség. A vád alá vont mostohaapa embert próbáló fizikai munkát végeztetett élettársa fiával, ha a gyermek nem tudta elvégezni a feladatot, jól megverte.

Az ügyészség megállapította, hogy a könyörtelen férfi, hatalmi viszonyával és a gyermek kiszolgáltatottságával visszaélve 7 éves kora óta dolgoztatta a kisfiút. A gyermek anyja és a vádlott tíz éve élnek élettársként egy Kiskunfélegyháza környéki tanyán. A nő a kapcsolatba magával vitte az akkor 5 éves fiát, akit a férfi rendszeresen bántalmazott. 

A gyermek épp csak elkezdte az általános iskolát, amikor már be kell segítenie a haszonállatok ellátásába és több házimunka is az ő feladata volt. A fiú eleinte lelkesen segített, hiszen szerette az állatokat. Később azonban iskolai időben tanítás után, valamint szünidőben is kötelezővé vált számára a mindennapos munka. Egy idő után már nemcsak otthon, hanem a vádlott munkahelyén, egy másik tanyán is segítenie kellett. Idővel már a vádlott helyett, egyedül kellett kihajtani, legeltetni és ellátni mintegy negyven szarvasmarhát.

Amennyiben a feladatait nem megfelelően végezte el, a nevelőapja kiabált vele és megpofozta vagy megrugdosta.

A tanyán betegen is dolgoztatott kisfiúnak az anyja sem segített

A legszörnyűbb, hogy mindezt a fiú anyja tétlenül nézte és akkor sem sietett a gyermek segítségére, amikor a fiú beteg volt. A munkát ugyanúgy el kellett látnia, ami miatt az iskolai feladatokkal is elmaradt.

Az anya és a mostohaapa megtiltotta a fiúnak, hogy részt vegyen az iskolai kirándulásokon, a gyerekeknek szervezett közös rendezvényeken. A gyermeknapon sem lehetett ott és előfordult az is, hogy a szülők a közös gyermekükkel a Balatonon nyaraltak, a fiút viszont otthon hagyták, hogy a munkákat a tanyán elvégezze.

A nyomozás kiderítette, hogy az anya nem tett semmit az élettársa agresszív viselkedése és a gyermek erőn felüli dolgoztatása ellen. Ezáltal a gyermeket támogató, segítő szülői kötelességét súlyosan megszegte és veszélyeztette a gyermek értelmi, érzelmi fejlődését.

Az ügyészség a férfit az emberkereskedelem és kényszermunka súlyosabban minősülő – tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, rendszeres előny céljából, a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett – bűntettével vádolja. Az anyának kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt kell felelnie.