promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hűsítő zivatarokkal érkezik a várva várt lehűlés, néhol akár még jégeső is elverheti a port

Hűsítő zivatarokkal érkezik a várva várt lehűlés, néhol akár még jégeső is elverheti a port

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Arra érdemes felkészülni, hogy a zivatarok nyomán hirtelen több fokkal is visszaeshet a hőmérséklet.

Eljött az ideje, hogy az utolsó nyári hónapunkat köszöntsük: a friss előrejelzések szerint augusztus első napjaiban egy sekély ciklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, ennek okán pedig a korábbiaknál jóval változékonyabb napokra készülhetünk.

Ugyanakkor az elszórtan kialakuló záporok, zivatarok mellett továbbra is sok napsütésre számíthatunk, így a kánikula és az erős UV sugárzás továbbra is terítéken lesz. Az elmúlt napokban akár 37 fokig is emelkedhetett a hőmérséklet, ettől a tehertől szabadít meg pénteken az érkező hidegfront.

Noha érdemes arra készülni, hogy a front előtt pénteken még 28-35 fok közé melegszik a levegő, ezután már a záporoké és zivataroké lesz a főszerep, melyeknek köszönhetően hirtelen több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Az ország egyes területein hevesebb zivatarok kialakulására is esély van, ezeket jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetik. Mindezek ellenére azonban országos, az aszályt nagyobb mértékben enyhítő esőre pénteken nem kell számítani.

A zivatarokat viharos széllökés (~60-75 km/h), intenzív csapadékhullás (10-20 mm), de a Dunántúlon néhol felhőszakadás is lehet (25-40 mm), illetve jégeső (<1-2 cm) kísérheti.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 29 és 34 fok között várható. Késő estére 18 és 26 fok közé hűl le a levegő.