promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Félelmet nem ismerő fenevad bóklászik Magyarországon, videó is készült róla, az autó sem zavarta
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csak óvatosan arrafelé, figyelmeztetés érkezett a polgármestertől, videót is közöltek a veszélyes vadállatról!

 

Habár Magyarországon nem igazán vagyunk hozzászokva, bizony felénk is előfordulnak veszélyes állatok. Nem is olyan régen medvét videóztak a Börzsönyben, most pedig egy farkassal találkoztak, méghozzá nem is annyira eldugott részen, hiszen az állat egy Szuha közelében található erdei aszfaltúton sétálgatott, és látszólag nem igazán zavarta az autó.

Az eset kapcsán a település polgármester is megszólalt, mint írta:

„Tisztelt gombázók és más erdőjárók! Ne vigyünk magunkkal kutyát az erdőbe, ne engedjük el a csemeténket távolabb bóklászni, legyünk hangosak, / erdőben ?!??!/ bár akkor sincs garancia arra, hogy a videó főszereplője elkerül minket. Mint látható, nem fél az autótól, nem reagál a kiáltozásra, csak az autó oldalának csapkodása készteti távozásra. Az állat fajtaazonosításánál két lehetőség van. Egyesek szerint kutya, a többség szerint nem az. Mindenesetre látszik, hogy nem tart az embertől, valószínűleg nevelt alomból származik. A videó egyébként Mátraalmás és Galyatető közötti útszakaszon készült. Legyünk óvatosak."

Ugyan néhányan eleinte azt gondolták, hogy egy elkóborolt kutyáról van szó, a kommentelők hamar tisztázták, hogy a videón látható állat bizony farkas:

„Nagyon valószínű,hogy ez a példány sem találkozott még emberrel vagy autóval,vagy ha találkozott is nem érezte fenyegetőnek. Azért nem inalt el rögtön.A kutyákra vigyázni kell...és nem csak az erdőben”

– írta egy hozzászóló.

„Biztos hogy nem nevelt alomból van. A farkasok ilyenek, egyszerűen nem félnek az embertől. Egyébként régóta itt vannak és volt már sokkal közelebbi találkozás is vagy 25 éve Galya térségében. Pár hónapja a 21-esen a Heves-Nógrád határnál egy 90kg-nak mérlegelt farkast ütöttek el”

– tette hozzá egy másik.

Ugyan fokozott figyelemre intették az embereket, és egyebek között arra is nagyon figyelni kell, nehogy egy póráz nélküli kutya utána eredjen, alapvetően arra rendkívül csekély az esély, hogy a farkas emberre támadjon, hacsak nem provokálják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás