promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a bejelentés az üzemanyagárakkal kapcsolatban, erre vártak az autósok
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újabb jó hír jött a hazai üzemanyagárakról, de mi lesz a nyáron?

Újabb hét kezdődött, hétfőn délelőtt szokták bejelenteni, hogy mi várható a hazai üzemanyagáraknál, vagyis hogy szerdától mennyibe fog kerülni a benzin és a gázolaj. Az elmúlt hetekben eléggé lecsökkentek az árak, most már bőven vannak olyan töltőállomások az országban, ahol 600 forint alatti literáron tudjuk megtankolni az autóinkat.

Az elmúlt héten ismét úgy alakultak a dolgok az olajpiacon, hogy megint árcsökkenésre számíthatunk az üzemanyagoknál, az viszont még továbbra is kérdéses, hogy mi lesz a nyári időszakban.

Az iráni elnök halála nem okozott úgymond pánikot az olajpiacon: a Brent hordónként ára 2 százalékkal lett olcsóbb (jelenleg 82 dolláros szinten mozog). Emellett a forint is erősödni tudott a dollárral szemben, vasárnap 354 forintért lehetett venni 1 dollárt, ami egy hét alatt fél százalékos javulást jelent.

Ennek okán tehát a hazai elemzők arra számítanak, hogy ezen a héten tovább tudnak csökkeni az üzemanyagárak, hogy aztán ez a benzinnél és a gázolajnál is érvényesülni tud-e, azt a hétvégén még nem lehetett előre megjósolni.

Ami pedig a nyarat illeti, a következő 3 hónap árait az is nagyban meghatározza majd, hogy az OPEC+ országok hogyan döntenek majd a kitermelésük visszafogásával kapcsolatban. Erről várhatóan június elején fog majd döntés születni.

Közben meg is jöttek a hírek az új üzemanyagárakról, és valóban az egyik típusnál tovább csökkennek a számok. A benzin esetében 4 forintos csökkenést tapasztalhatunk május 29-e, szerdától, a gázolaj ára viszont most nem változik. Így az aktuális átlagárakat figyelembe véve az alábbiakra számíthatunk a hét közepétől:

95-ös benzin: 600 Ft/liter

Gázolaj: 603 Ft/liter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás