promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tűzoltók lepték el Kaposvárat, elképesztő katasztrófa fenyegette "Somogyország" fővárosát
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tűzoltók szerencsére még időben a helyszínre érkeztek.

Kaposvár, vagy ahogy sok helyi nevezi, Somogyország eredete egészen a honfoglalás koráig nyúlik vissza, amikor a magyarok betelepültek a Kárpát-medencébe a 9. században. Somogy vármegye székhelyének neve valószínűleg a somogysági törzs nevéből ered, akik ezen a területen éltek a középkorban. Rendkívül régi történettel bíró, a magyar történelem szempontjából is meghatározó városról van tehát szó, ami most egy tűzeset kapcsán került az országos hírekbe.

Csütörtökön jelentős klórgázszivárgás történt a kaposvári Virágfürdő egyik medencéjében, ami miatt az egész épületet ki kellett üríteni - tájékoztatta az MTI-t Óvári Timót, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Az incidens dél körül történt, amikor bejelentés érkezett arról, hogy kellemetlen szag terjed az élményfürdő környékén. Azonnal riasztották a katasztrófavédelmet és a hivatásos tűzoltókat.

Az épületben tartózkodó mintegy ötven embert rögtön biztonságos helyre kísérték, miközben a tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei megkezdték a helyzet felmérését és kezelését. A területet lezárták a közönség elől, és az érintett helyiséget alaposan átvizsgálták. Az esetről nem készült felvétel, azonban a Kaposvári tűzoltókat pont a hetekben sikerült lencsevégre kapni akcióra készen, mikor három tűzoltókocsival, létrával és víztartállyal vonultak a helyszínre, ezt itt lehet megtekinteni:

Emellett a katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan végzett méréseket a gázkoncentráció pontos meghatározása érdekében.

Az épületet végül fél kettő körül adták vissza a vendégeknek, miután a tűzoltók sikeresen megszüntették a szivárgást és a szakemberek kiszellőztették az érintett területet.

A pontos okokra azonban ezeddig nem derült fény, ezeknek a tisztázására további vizsgálatokat tartanak szükségesnek - hangsúlyozta Óvári Timót. A szóvívő kiemelte, hogy az egész folyamat során a hatóságok prioritásként kezelték a látogatók biztonságát és a helyzet gyors és hatékony kezelését. 

Forrás: Economx.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás