promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bosszantó változások jönnek a Magyar Postánál, sokan ledöbbennek majd az új árak láttán
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Komoly változások jönnek a Magyar Postánál, ami elég sokakat érinteni fog, most pedig kiderültek ennek részletei.

Alig néhány héttel ezelőtt a hazai ugyanis a webshoppal is rendelkező vállalkozók számára is egyértelművé vált, hogy egy jogszabályi változás értelmében 2024. március 28. után kötelező lesz a Magyar Posta csomagkézbesítő szolgáltatását is felajánlaniuk vevőiknek az online rendeléseknél. 

Ez pedig igen nagy zavart okozott a köreikben, a hír nyilvánosságra kerülésekor ugyanis még nem lehetett tudni azt sem, hogy egyáltalán lesz-e kötelező díjszabás, valamint hogy szükséges lesz-e szerződniük az állami céggel és az sem volt tiszta, hogy pontosan milyen feltételekkel kell majd kiajánlaniuk a postai kézbesítést ügyfeleiknek. 

A kormány azonban nemrégiben meghozta a döntést a postai szolgáltatások nyújtásának részletes szabályait tartalmazó 335/2012. (XII. 4.) kormányrendelet módosításáról, és mostanra nyilvánosságra is hozták a feltételeket. A webshopok a korábbi gyakorlat szerint maguk dönthették el, mely cégek szolgáltatásait veszik igénybe az online rendelések házhoz szállításához, ezen jogszabályi változás pedig ezen a gyakorlaton változtat most.

Így a változtatások és az új díjszabások részletei is napvilágot láttak. A Magyar Posta Zrt. tájékoztatójából pedig kiderült, hogy 2024. március 28-át követően a kereskedőknek az általános szerződési feltételeknek megfelelően az alábbi árakat kell feltüntetniük weboldalaikon: 

  • Csomagautomatába, Posta Pontra vagy postára kézbesítve: bruttó 990 Ft/db.
  • Háznál történő kézbesítés esetén: 0–10 kg-ig bruttó 1990 Ft/db.
  • Háznál történő kézbesítés esetén: 10–20 kg-ig bruttó 2990 Ft/db.
  • Háznál történő kézbesítés esetén: 20–40 kg-ig bruttó 5990 Ft/db.

 

E mellett arra is fény derült, hogy egyedi szerződést kötni a cégtulajdonosok számára nem lesz kötelező, a postánál történő regisztráció viszont minden esetben szükséges. Ezekkel az új díjszabásokkal pedig a vásárlóknak is érdemes tisztában lenniük. 

Forrás: Dívány

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás