promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mérgező gázok is kerülhettek a levegőbe, brutális lángokban áll a magyar határ menti település
Borítókép:  Profilmedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Óriási tűz ütött ki a magyar határhoz közeli Eszéken, Drava International műanyaggyár lángokban áll.

“Soha nem látott tűzesetről beszélünk. Több ezer négyzetméteren lángol a bálázott műanyag, amelyek több mint öt méter magasak”

- számolt be a sajtónak szerdán Dragan Vulin, Eszék polgármester-helyettese.

A magyar határ közelében hatalmas tűzvész pusztít, szerda hajnalban lángokra ébredt a város. A tűz oka az, hogy a szabadon tárolt műanyagbálák lángra kaptak, a szél pedig felkapta a tűzet, ami átterjedt az üzemi részre is. A tűz pontos okát azonban nem lehet még tudni.

A tűzoltók nagy erőkkel volnultak ki a helyszínre, de a pusztítás már olyan elképesztően nagy, hogy több ezer négyzetméterre is kiterjed, soha nem látott méretűre duzzadt, venyegeti Eszék környékét is. A helyi erők arra kérték a lakosokat, hogy csukják be az ablakokat, és ne menjenek a tűz közelébe. Ha ez mégis elkerülhetetlen, viseljenek maszkot, mivel a levegőbe káros anyagok is kerültek, ez akár mérgezést is okozhat. 

Egyelőre nincsenek megbízható adataik arról, hogy milyen mennyiségben vannak káros részecskék a levegőben. 

A szél azonban nagyon messzire is elviszi a füstöt, ezért minden rendezvényt elhalasztottak a városban, van ahol tanítási szünetet hirdettek, nehogy a gyerekek belélegezzék a füstöt. A lángok megfékezése akár több napig is eltarthat, kedd éjszaka kezdődött a tűzvész, de még most is nagy erőkkel oltják. Lángokban áll a környék. 

A tűz az eszéki Brijest városrészben kezdett el lángra kapni, nem sokkal kedd  éjfél után  már értesítették a tűzoltókat, akiknek azóta sem sikerült lokalizálni azt. Jelenleg is 50 tűzoltóautóval küzdenek a lángokkal, a tűz oltásában száz tűzoltó vesz részt, a térség teljes kapacitását kiküldték a helyszínre, akiket nagy mértékben segítenek az önkéntesek. 

A felvételeken igencsak apokaliptikus képet festenek, reméljük sikerül minél előbb megállítani a tűzvészt. A tűzoltók mindent elkövetnek, de ilyen nagy méretű tűzesettel még ők sem találkoztak, ez a legnagyobb méretű tűzvész Eszéken, ami a trianoni határozat során került a határ túloldalára, és még ma is sok magyar lakik a településen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás