promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan hír érkezett az ötös lottóról, nem volt még erre példa a játék történetében
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jön a hétvége, óriási nyereményekért indulunk most is versenybe a sorsoláson az ötös és a hatos lottó esetében is.

Szombat és vasárnap kitüntetett figyelmet kap Magyarországon a számsorsjátékok szerelmeseinek részéről, hiszen a hétvége két napján kisorsolják az ötös, majd a hatos lottó nyerőszámait is. Miközben megtudjuk, hogy mely számokkal lehet nyerni a Joker-en, illetve a Luxor-számokat is élőben sorsolják ki a Duna TV-n a Szerencse Szombat című műsorban. A mostani sorsolás azért különlegesebb, mivel közel egy-egy milliárd fölé kúszott a megnyerhető nyeremény, így biztosan egyre jobban fokozódik majd a lottóláz, ahogy haladunk előre az időben, és ha ma sem viszik el a főnyereményt.

Az ötös lottón másfél hónapja volt utoljára telitalálat, míg a hatoson már két hónapja nem volt Magyarországon olyan, aki behúzta mind a hat nyerőszámot, így pedig halmozódnak a nyereméynek. És hogy mikor vitték el utoljára a hatos lottó főnyereményét? Még 2023. július 16-án vitték el, akkor a nagyon szerencsés nyertes bőven egy milliárd forint felett nyert pénzt. Pontosan 1161 millió forintot vihetett haza valaki.

Az ötösét pedig július 29-én vitték el, valaki akkor 481 millió forinttal lett gazdagabb.

Az egyik játékon így hat, míg a másikon már nyolc hete halmozódik a főnyeremény. A Szerencsejáték Zrt amúgy érdekességként most azt is felidézte nekünk, hogy az ötös lottó történetében Magyarországon a rekord a harminckilenc hét volt, 2020-ban történt mindez, a szerencsés nyertes pedig több mint 6 milliárd forintot vihetett haza akkor.

A mostani közleményben a Szerencsejáték Zrt felidézte azt is, ami valószínűleg sokakat váratlanul fog érni, hiszen a midnennapokban nincs benne ez annyira a köztudatban, és még példa sem volt rá a játék történetében, hogy a nyeremény halmozódására a szabályok szerint 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább.

És pontosan mi történik ezek után?

Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a többi nyertes között kerül felosztásra.

De mégis mennyi esélyünk van nyerni? Íme egy nagyon érdekes videó a nyerési esélyekről az ötös lottón:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás