promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borul az iskolakezdés, ami alaposan megbonyolítja a szülők életét
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokaknál lehet csak most fog igazán beindulni a kapkodás az iskolakezdés miatt.

Akármennyire fájó, de hamarosan vége van a nyárnak. Az iskolakezdés nem csak a diákoknak, de a szülőknek is nagy kihívást jelent ilyenkor. Utóbbiak közül azok jártak jól, akik már augusztus 20 előtt beszerezték a szükséges tanszereket, iskolai felszereléseket, mivel innentől beindul a nagy roham, valamint a kapkodás.

Az ATV híradója arról számolt be, hogy tanszerek ára is emelkedett az elmúlt évhez képest, átlagosan 10-15 százalékkal. Egy tipikus 1. osztályos tanszercsomag ára 25-30 ezer forint között mozog, de ez természetesen függ attól, hogy milyen minőségű és márkájú termékeket választunk. A szülők közel kétharmada szerint 50 ezer forintnál is nagyobb összeget kell költeni gyermekenként az iskolakezdésre, ami elképesztő összeg.

Amelyik diák valamivel egyedibb iskolatáskára vágyik, annak erősen könyörögnie kell a szüleinek, mivel ez sem olcsó mulatság. A többség főleg a középkategória felé hajlik: nem akarnak rossz minőségű tanszereket venni, de a keret is véges. Ami még biztos, hogy a közétkeztetés is drágulni fog.

A szülőknek és a diákoknak is úgy kell készülniük, hogy szeptember elseje hiába esik péntekre, biztosan be kell menni az iskolába. Ezt sokan butaságnak tartják, de az is igaz, hogy ez a pénteki nap még abszolút laza lesz, amikor lefutják a kötelező köröket.

A rendhagyó iskolakezdés után jön egy rendhagyó tanév. Annyi már eldőlt, hogy hosszabb lesz a téli szünet, az iskola viszont június 21-ig tart. Az őszi szünet 9 napos lesz, a téli 17, míg tavasszal 11 nap kikapcsolódási időt kapnak a tanulók.

A középiskolák utolsó évfolyamán vagy befejező szakképzési évfolyamán az utolsó tanítási nap középfokú iskolákban 2024. május 3. (péntek), két évfolyamos részszakmára való felkészítést folytató szakiskolákban 2024. május 31. (péntek).

Tehát a tanév biztosan szeptember elsején indul, szóval nem kapják meg a szülők és a diákok azt az egy pénteket. Aki most kezdi a felkészülést, az számítson nagy káoszra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás