promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális autós üldözés zajlott Magyarországon - filmjelenetbe illő videó készült a menekülő sofőrről, aki szalagkorlátnak nyomta a rendőrautót
Borítókép:  Profimédia - Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szuper látványos felvétel készült az esetről, a kamera mögött el sem akarták hinni, amit látnak.

Az M2-es autóúton kedden délelőtt egy elképesztő autós üldözés történt, amelyből akár egy izgalmas akciófilm is készülhetne. Két rendőrautó próbált utolérni egy ámokfutót, aki a többszöri jelzés és villogás ellenére sem állt meg. A száguldozó sofőr még Vácon, a 2-es úton sem hagyta abba a menekülést, amikor a rendőrök megpróbálták megállítani. Inkább gázt adott és továbbhajtott. Az M2-es autóúton Dunakeszinél a rendőrök erősítést kértek, így már két autó próbálta leszorítani a menekülőt. A sofőr megpróbálta megelőzni a leállósávon a rendőröket, de az ötlet nem volt épp díjnyertes. Összeütközött a járőrkocsival, majd a beton elválasztófalnak csapódott.

A baleset következtében a menekülő sofőr autójának kitört az egyik hátsó kereke, de még mindig nem adta fel. Végül a rendőrök sikeresen megállították, fegyvert fogtak rá, majd kihúzták a járműből. Egy biztonsági szakértő szerint a rendőrök szakszerűen és hatékonyan jártak el az akció során, amelynek eredményeként sikerült megállítaniuk az ámokfutót. Jelenleg nem ismert, miért menekült az ámokfutó a rendőrök elől. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt nyomoz az ügyben, míg a férfit őrizetbe vették - derül ki a Tények riportjából.

Egy arra járó autós fedélzeti kamerája is rögzítette az esetet, érthető módon közben elhagyja néhány 18+-os kifejezés a száját, hiszen döbbenetes a látvány.

Rosszabbul jár-e, aki menekül?

Teljes mértékben! Magyarországon az autósüldözés bűncselekménynek minősül, és a Büntető Törvénykönyv (Btk.) 276/A. §-a tartalmazza a vonatkozó szabályokat. Az autósüldözésért elkövetett büntetési tételek a következők:

  • Ha az autósüldözés súlyos testi sértéssel vagy halált okoz, akkor a büntetési tétel 3-15 évig terjedő szabadságvesztés lehet.
  • Ha az autósüldözés súlyos testi sértés nélkül jár, akkor a büntetési tétel 2-8 évig terjedő szabadságvesztés lehet.
  • Ha az autósüldözés nem jár súlyos testi sértéssel, de mások életét veszélyezteti, akkor a büntetési tétel 1-5 évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Fontos megjegyezni, hogy az autósüldözés bűncselekményének elkövetése esetén a büntetési tételek súlyosbodhatnak, ha a bűncselekményt több személy közösen követi el, ha a bűncselekményt fegyverrel vagy más veszélyes eszközzel követik el, vagy ha a bűncselekményt előre kitervelik és szervezetten hajtják végre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás