promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felfoghatatlan: kitiltanák a motorosokat az egyik magyar városból
Borítókép:  profimédia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A napokban lángolt fel a vita az egyik zárt csoportban arról, hogy talán nem is kellene motort engedni a városba.

Mit lehet tenni akkor, ha zavaró motorzúgást hallunk naphosszat az ablakunk előtt?

A Hajdú-Bihar vármegyei Hajdúböszörményben lakók napok óta azon gondolkoznak, hogyan lehetne kitiltani a városból a két kerekű járgányokat. Volt, aki azzal fenyegetőzött, hogy feljelentést tesz. A haon.hu cikke szerint, a rendőrséghez még nem érkezett jelzés, viszont a hét közepén motoros rendőrök jelentek meg az utakon. Sokan akkor úgy gondolták, emiatt tartottak fokozott ellenőrzést.  Később azt is megerősítették a lapnak, hogy a járőrök munkavégzésének ezekhez a vitákhoz semmi köze. Csak a munkájukat végezték.

Volt aki azt tette szóvá, hogy inkább a szúnyogirtásra kellene összpontosítani, ugyanis a vérszívók máris megkeserítik a városban lakók életét. Mások pedig a motorosok mellé álltak és bosszúból egy felvonulást emlegettek javaslatukban, amivel még inkább felhangosítják jogaikat.

A Haon kiemelt a Böszörményben hallottam csoportból néhány kommentelőt. Egyikük ezt írja:

„A körút nem cross-pálya. Húzassátok a 35-ösön!”

„A körúton lakik, és nem győzi visszatenni a csillárt, mert mindig kimozdul a helyéből. Szintén elbagatellizálja a problémát a másik oldal egyik képviselője is, aki szerint este aludni kellene, nem pedig hallgatózni. Van, aki egyenesen arra biztatja motoros társait, kipufogó nélkül kell kimenni az utcára, hogy Dorogról is hallják. Más szerint pedig az a jó, ha a motor hangos: legalább észreveszik. Érdekes szempont.”

„Nekem a tegnap estével betelt a pohár a motordurrogtatás miatt! A gyerekek félnek, nem tudnak este pihenni, és a felnőtt sem, akinek hajnali háromkor csörög az ébresztőóra.”

A hirtelen fellobbant vitákra reagálva olyanok is írtak, akik békét szeretnének. Egy motoros például felhívta a figyelmet arra, hogy igenis van, aki még sport kipufogóval is tud viselkedni a lakott területen belül és kívül is.

Korábban egyébként ezt a igényt a Levegő munkacsoport is megpendítette egy videójában. Akkor a főváros, Budapest lett volna a célpont.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás