promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Börtönbe kerülhet Szandi: a TEK elfogta a 27 éves nőt, akit emberöléssel gyanúsítanak
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A budapesti rendőrség és a TEK közösen kapta el az elkövetőket.

2023. május 28-án délután egy 80 éves idős férfit holtan találtak a saját házában, Budapest 16. kerületében. A férfi halálát bántalmazás okozta, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Az elsődleges adatok egy fiatal nőre terelték a gyanút, de a nyomozás során bebizonyosodott, hogy nem volt köze a bűncselekményhez. A nyomozók később a további adatok segítségével azonosítani tudták a feltételezett elkövetőket, akiket a TEK műveleti egysége június 20-án egy budaörsi parkolóban jogott el.

A büntetőeljárás adatai szerint a 27 éves Sz. Alexandra és az 52 éves C. István 2023. május 26-án késő este bement az idős férfi házába, és olyan súlyosan bántalmazták őt, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az elkövetők a súlyos bántalmazás után kirabolták az áldozatot: aranyláncot és bankkártyát vittek el, utóbbival két alkalommal pénzt is vettek fel a sértett számlájáról.

Az elfogásukról a rendőrség egy videófelvételt is készített.


A rendőrség tájékoztatása szerint C. Istvánt és Sz. Alexandrát a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nőt ezen kívül kifosztás bűntett és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésével is gyanúsítják. A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Sajnos manapság gyakran hallani olyan esetekről, amikben idős embereket támadnak meg, rabolnak ki. Az elkövetők sokszor az utcán vagy a tömegközeledési eszközökön figyelik ki az áldozatukat, akiket hazáig követnek, majd ott rájuk támadnak. Olyanra is volt példa, hogy az elkövető felajánlotta a segítségét egy idős embernek, aki nehéz csomagokat cipelt a boltból. Miután besegítette a házba, leütötte és kirabolta.

A rendőrség kiemelt feladatának tekinti az idősek védelmét, erről korábban egy riport is készült.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás