promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi csodát látott Magyarországon David Attenborough, videón az elképesztő jelenség
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

David Attenborough-t teljesen elvarázsolta, ami hazánkban történik.

Valószínűleg mindenki ismeri a világon David Attenborough nevét, hiszen a híres természettudós szinte az összes szegletét bejárta már a bolygónknak, és a legtöbb kalandját szépen dokumentálta is a közönségnek, illetve az utókornak. Az utóbbi évtizedekben rengeteg dokumentumfilmet hozott nekünk, és mindegyik fantasztikus volt, a megtekintésük után szinte teljesen máshogy tekintettünk az otthonunkra, a Földre.

David Attenborough egy köztiszteletben álló szakember, akinek a szavára emberek milliói adnak. Hosszú ideje figyelmeztet minket arra, hogy óvjuk a környezetünket, hiszen rossz vége lesz annak, ha továbbra is így szennyezzük a bolygót. A híresség nem a levegőbe beszél, általában el is árulja, hogy min kéne változtatnunk, közben pedig megmutatja azokat a csodálatos jelenségeket, élőlényeket, amik miatt érdemes harcolni.

Nem mindenki tudja, de Magyarországon is járt az évek alatt David Attenborough, akit annyira lenyűgözött az egyik hazai jelenség, hogy még dokumentumfilmet is készített róla, hogy az egész világ megcsodálhassa.

Magyarország tele van hihetetlen különlegességekkel, David Attenborough pedig a Körösöknél tapasztalható tiszavirágzást élte meg szinte igazi csodaként. A nevével ellentétben nem növényekről van szó, hanem érdekes kinézetű, szárnyas rovarok megszületéséről, amik tömegesen kelnek ki a vízből, majd nagyon kevés ideig élnek, és csupán az az egyetlen életcéljuk, hogy szaporodjanak abban a nagyjából 30 percben, amíg képesek repülni – kérészekként is ismerhetjük ezeket a lényeket.

Itt lehet megnézni a jelenleg 97 éves David Attenborough beszámolóját és ismeretterjesztő videóját a magyarországi tiszavirágzásról, mindenképp érdemes megtekinteni, hiszen a szakember olyan csodálattal mutatja be a jelenséget, hogy mi is átérezzük annak különlegességét:

@termeszetfilmek A tiszavirág(Palingenia longicauda) nevével ellentétben nem növény, hanem egy rövid életű kérészfaj, amely tökéletlen átalakulással (hemimetamorfózis) fejlődnek ki, ugyanis a kérészeknek nincs bábállapotuk. #tiszavirág #tiszavirágzás #rovar #ízeltlábúak #egynap #csakegynap #érdekességek #vízpart #tó #foryou #foryoupage eredeti hang - Discovery of animals-plants

Ha érdekel még a tiszavirágzás, akkor ezt a cikkünket is ajánljuk figyelmedbe:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás