promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbitális bukás a lottón, a hazai nyertes akkorát hibázott, hogy örökre bánhatja
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindenki a hazai lottónyertes bukásáról beszél.

Valószínűleg örök életére bánni fogja a hazai lottónyertes, hogy ekkorát hibázott, ugyanis a rossz döntése miatt elbukta az álomnyereményét, amit még márciusban nyert az Eurojackpot-on. Sokan vannak, akik a jobb lét reményében szerencsejátékoznak, és arról ábrándoznak, hogy ha kihúzzák az ő nyerőszámait, akkor egyik pillanatról a másikra megváltozik az élete: segíteni, támogatni tudja a családtagjait, rendbe tudja rakni a saját házát, venni tud magának egy új kocsit, vagy elmehet egy világkörüli útra.

Azonban akadnak olyanok, akik egyszerűen nem tudják feldolgozni, sem elhinni, ha esetleg tényleg bejönnek a számai, és nem tud mit kezdeni a ténnyel, hogy egyik pillanatról a másikra milliomossá vagy milliárdossá vált. Ugyanígy lehetett az a magyar lottónyertes is, aki június 9-éig vehette volna át a mesés nyereményét, de ő nem jelentkezett a pénzért, így aztán

a bruttó 106 millió forint bekerül egy elkülönített nyereményalapba.

A 24.hu kérdésére a Szerencsejáték Zrt. elmondta, hogy az így képződött összeg felhasználására az állami társaságnak 180 nap áll rendelkezésére, amelynek keretében például különsorsolások szervezésével, vagy nyerőosztály nyereményalapjának kiegészítésével juttathatja vissza a játékosokhoz.

Korábban többször is volt arra példa, hogy egy magyar nyertes nem vette át a nyereményét:

  • az Ötöslottón 2017-ben másfél milliárd forint maradt bent;
  • a Hatoslottónál 214 millió forintért nem jelentkezett senki;
  • a Jokerben 245 millió forint maradt árván.


Az Eurojackpot 11 éves magyar története során még nem fordult elő, hogy egy hazai nyertes nem jelentkezett volna a hatalmas összegért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás