promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történt? Rendőrök özönlötték el a ferihegyi repülőteret
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A rendőrség komoly akciót folytat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A budapesti, pontosabban ferihegyi repülőtér az egyik legforgalmasabb Közép-, és Kelet-Európában. Mindez köszönhető hazánk és fővárosunk elhelyezkedésének, és más gazdasági előnyöknek. A kimutatások szerint csak a tavalyi évben több, mint 12 millió utas repült a legkülönbözőbb úti célok felé a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A hivatalos statsiztika szerint a nyári hajrá, vagyis az augusztus volt a leginkább forgalmas az utaslétszámot tekintve: párszáz fő híján majdnem 1,3 millióan indultak el Ferihegyről repülővel. Szerencsére, ahogy a világ más országaiban, úgy hazánk büszke repülőterén is nagyot nőtt a statisztika a koronavírus-járvány kirobbanása utáni bezuhanást követően. Ugyanis az első Covid-19 lezárások és szabályozások főként a repülőtársaságokat hátráltatták, a talpra állás pedig nagyon lassú folyamat volt. 

A jelek szerint a szépen növekedő utasforgalom a magyar rendőrség figyelmét is felkeltette, lévén hivatalosan is megerősített formában közölték: több napos akció keretében fokozottan fogják ellenőrizni mind a repülőteret, mind annak környékét.

A rendőrség a saját honlapján, vagyis a police.hu-n jelentette be, hogy a hivatalosan a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság égisze alá tartozó eseményen megerősített lesz az egyenruhások jelenléte. Minderre május 30-án délután 3 órától egészen június 2-án éjfélig kerül sor. A rendőrök fokozottan figyelik, illetve ellenőrizhetik az utasokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér épületein belül az utascsarnokokban, illetve a közúti előtereken. Továbbá ellenőrzés alá vonhatnak bárkit és bármit a reptérre vezető utakon. A közlemény szerint egyértelmű a cél az intézkedéssel, hogy

"... a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása." 

Összességében tehát nem kell tartani a kiszolgálás és a repülőtéri ügyintézés feltartása miatt, azonban jobb, ha a szokásostól is kicsit korábban indulunk a ferihegyi repülőtérre a napokban, ha utazást tervezünk, és véletlenül sem szeretnénk lekésni a repülőnket. 

Utasok nélkül: így működik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás