promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet és gyász: elhunyt a Pa-dö-dö sztárja, Lang Györgyi
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A súlyos betegség a hosszas küzdelem után legyűrte a nagybeteg Lang Györgyit.

Szomorú hír érkezett ma est a világhálóra. Több híroldal is kész tényként közölte, hogy elhunyt a magyar popkultúra egyik legikonikusabb könnyűzenei duójának, a Pa-Dö-Dőnek a tagja, Lang Györgyi. Az egykori énekesnő május születésnapja után éppen tíz nappal hagyta el végleg világunkat, hogy átadja lelkét a mindenhatónak. A 66 esztendős csillag már hosszú évek óta küzdött az elkerülhetetlennel. Már kimondottan fiatalon, mindössze 28 évesen (tehát már majdnem négy évtizeddel ezelőtt) diagnosztizálták a rettegett sclerosis multiplex-szel. 

A veterán énekesnő 2010. környékén még igen aktív volt, ám 60 felett állapota jelentősen leromlott. Az elmúlt esztendőkben már kerekesszékbe kényszerült. Szerencsére mind a családja, mind a barátai vele voltak. Lényegében mind a két csoportba beleillett legendás párosuk másik tagja, Falusi Mariann is. A szeretett kolléga kitartott barátnője mellett a súlyosbodó betegsége idején is. 2021-ben még stroke-ot is kapott a folyamatosan leépülő egészségű Györgyi. Beszédközpontja rendkívüli módon károsodott, illetve jobb oldala is részben bénulást szenvedett el. 

Lang Györgyi ugyan szegedi származású volt, ám élete nagy részété Budapesten töltötte. 31 évesen aktív részese volt a Pa-dö-dő 1988-as megalapításának. Falusi Mariannal több slágerük készült el, melyeket a rádiók manapság is játszanak. Korábban közösen vezettek rádió-, és TV-műsorokat is. 

Lang Györgyi hozzátartozóinak részvétünket küldjük. Nyugodjon békében!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás