promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hogyan költs kevesebbet élelmiszerre, és vásárolj jó minőségű élelmiszert megfizethető áron? (x)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lehet, hogy olyan helyzetbe kerültél, amikor úgy gondolod, jó ötlet lenne megtakarítani egy kis pénzt. Felhasználhatod arra, hogy vásárolj valamit, amiről régóta álmodozol, vagy pénzügyi tartalékot képezhetsz, amely jól jön majd borúsabb napokon. Valószínűleg nem meglepő, hogy gyakran az élelmiszer az első dolog, amin elkezdünk spórolni, még akkor is, ha nem vagyunk nehéz anyagi helyzetben.

Így elkezdünk gyengébb minőségű élelmiszereket vásárolni, vagy korlátozni a húsok, gyümölcsök, zöldségek és hasonlók étrendjét. Azonban ez károsíthatja egészségünket. A szervezet megfelelő működéséhez megfelelő mennyiségű energiára, vitaminokra, ásványi anyagokra és nyomelemekre van szüksége a tápláló ételekből. Ezért most adunk néhány egyszerű tippet, amelyek segítségével helyesen étkezhetsz és pénzt takaríthatsz meg. A minőségnek nem kell drágának lennie. Elég, ha okosan vásárolunk, és nem ész nélkül dobáljuk a kosárba azt, ami először a kezünk ügyébe kerül.

Vásárolj élelmiszert, amikor akciós, de mindezt tedd bölcsen!

Az üzletekben folyamatosan a kedvezmények igénybevételére buzdító színes feliratokat keresgéled, esetleg szívesen böngészed a szórólapokat és az akciós újságok aktuális alternatíváit? Netán még be is karikázgatod, hogy milyen termékeket vásárolj? Ez minden bizonnyal jó módja lehet a pénzmegtakarításnak! Ha a környék összes üzletének promóciós ajánlatait átnézed, és más-más üzletekből vásárolsz különböző termékeket, gondold végig a vonzatos többletköltségek listáját is. Főleg ha autót vezetsz. Van értelme pazarolni az üzemanyagot olyan csirkemellek keresésére, amelyek 5 százalék kedvezménnyel kaphatók? Gondold át, hogy valóban így spórolsz-e, vagy jobb lenne mindent egy helyen megvenni.

Ha azonban a boltok sétatávolságon belül vannak, semmi sem akadályozhat meg abban, hogy végigjárd akár az összes útvonalat. A vásárlás súlyát figyelembe véve ez akár egy kellemes edzés is lehet.

Apropó, kedvezmények és akciós árak, van még egy ajánlatunk számodra, hogyan spórolhatsz és kerülheted el a pazarlást. Az üzletek különböző pontjain találhatunk szekciókat olyan árukkal, amelyek szavatossága hamarosan lejár. Ezek a termékek gyakran sokkal alacsonyabb áron elérhetők. Ha a fenti dátum előtt felhasználod őket, nincs okod rá, hogy elkerüld ezt a részleget. Nem csak a csomagolt élelmiszereket jelölhetik így. Hasonlóképpen, az üzletekben találhatunk gyümölcs- és zöldségládákat, amelyek áruinak már közel sincs tökéletes megjelenése, de egyébként rendben vannak. Ebben az esetben is általában az eredeti árak töredékéért vásárolhatunk, tehát, ha teheted, ne félj megvenni ezeket a termékeket.

Adj esélyt más márkáknak is!

Van egy kedvenc joghurtmárkád, amit anno a tévében láttál, és azóta is csak azt veszed? Ha pénzt szeretnél megtakarítani, talán itt az ideje, hogy olcsóbb alternatívákat találj. Nem minden cég rendelkezik olyan költségvetéssel, hogy rendszeresen hatalmas összegeket fizessen a tévéreklámért. Ez azonban nem jelenti azt, hogy termékei gyengébb minőségűek lennének. Talán a megtakarított pénzt a reklámok rovására gyártási technológia fejlesztésére költi. Ha legközelebb vásárolni indulsz, próbálj szétnézni más márkák ugyanazon termékei között is. Árban nagyon eltérőek lehetnek, minőségi különbség nélkül is. Például a helyi termékek olcsóbb alternatívát jelenthetnek a szupermarketekben. Adj egy esélyt magadnak, talán új kedvencet találsz, és még pénzt is spórolhatsz!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás