promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szokatlan lyukakat látsz a kertedben? Meghökkentő, ami előmászhat belőle, mutatunk egy videót
Borítókép:  profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Különös lyukak jelennek meg a kertekben tavasszal Magyarországon, sokan pedig elsőre nem tudják, hogy mire véljék ezeket.

Magyarországon is gyakran jelennek meg a kertekben lyukak, amiket elsőre nem tudunk mire vélni, de egy kis keresgélés után bizony nagyon sok választ is kaphatunk.

Nagyon sokszor előfordulnak, hogy a kertünkben különös kis lyukakat fedezünk fel, némelyek egészen apróak, szabad szemmel is alig láthatók, de sok esetben bizony még szabad szemmel is nagyon könnyen kiszúrhatók. Sokan azonnal elkezdik ezeket piszkálni, hogy kicsalogassák a benne lakót, merthogy az a feltételezés, hogy ezekben rovarok vagy bogarak, esetleg kisebb állatok élnek. Persze nagyon sokszor nem jön válasz az üregből.

De vajon kik vagy mik élhetnek ezekben a lyukakban?

Vannak olyanok is akik nagyon kitartóak, és órákig képesek lesben állni azért, hogy végre megmutassa magát a lyuk tulajdonosa, és ha nem jön össze elsőre, még arra is hajlandóak, hogy napokig visszamászkáljanak a bejárathoz. sokan pedig, ha utánanéznek az interneten azonnal azzal találkoznak, hogy ezekben a lyukakban bizony pókok élnek, ettől pedig még izgalmasabbnak tűnik a fürkészés. Akár hazánk egyik legnagyobb testű pókfaja, a pokoli cselőpók (Lycosa vultuosa) is lakhat bennünk.

A nőstények akár 35 millimétersre is megnőhetnek ebből a fajtából.

A kisebb, ferde bejárattal rendelkező lyukak esetében pedig tücsköket lehet gyanítanunk, a mezei tücsök például ilyen járatokat váj, és ezek mélysége akár a negyven centimétert is elérheti. Ez a lyuk, illetve a mezei tücsök lakóhelye elsősorban onnan ismerhető fel, hogy a lyuk előtt elhelyezkedik egy kis kertecske is.

A lyukakban akár lótücsök is élhet.

Mégis hogy néz ki a pokoli cselőpók?

(Forrás: Tursita magazin, Hobbikert)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás