promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent az OBI áruházlánc neve? Magyarok millió fognak nagyon meglepődni az igazságon
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valószínűleg sosem néztél utána, elmondjuk.

Az utóbbi időszakban a vásárlás az életünkben egyre fontosabb, jobban figyelünk a pénzköltéseinkre is, illetve mindent sokkal jobban megnézünk, mielőtt beállnánk a sorba a kasszáknál, valószínűleg, sokszor gondolkodunk azon is, hogy mit jelenthetnek az áruházak vagy a márkák nevei. Épp ezért korábban sorozatba kezdtünk a Promotions-ön.

Igazából minden áruházláncnak, diszkontláncnak, boltnak ás márkának is van egy kis sztorija, amely utal a történetére, hogy honnan indult minden, vagy éppen a jelenre, illetve a jövőre reflektálhat, meg persze marketingüzenetet is hordozhat magán. Sokszor rövidítésekből jönnek ezeknek az áruházláncoknak a nevei, de ez sem mindig igaz. Manapság nagyon népszerű az otthon felújítása, a házfelújítás, illetve az otthoni barkácsolás is, így nagyon sok magyar keresi fel időnként az OBI áruházlánc egy-egy áruházát is.

Az ikonikus narancssárga szín, illetve a hód azonnal ott van már a szemeink előtt, de vajon hogy jön mindehhez az OBI, mint kifejezés, mint rövidítés vagy egyfajta szójáték csupán az egész, és valamiféle játékos története van a névnek?

A vállalatot amúgy 1970-ben alapították Németországban, Wermelskirchenben. Magyarországon pedig a kilencvenes években jelentek meg, az első áruházuk hazánkban 1994-ben nyitotta meg a kapuit. Az első áruházuk pedig Németországban nyílt meg még 1970-ben, pontosan pedig a híres kikötővárosban, Hamburgban.

Az elnevezéssel kapcsolatban amúgy számtalan elképzelés él az interneten, de a név amúgy nem betűszó, egyszerűen a hobbi szóból ered, és erre is asszociál kimondva is. A szimbólum, a hód pedig az otthoni állandó teendőkre, a szorgoskodásra, a házfelújításokra és tökéletesítésekre reflektál.

Érdekelnek még áruházi néveredetek, esetleg márkák nevei?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás