promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Búvárszivattyú ásott és fúrt kutakhoz
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egyre gyakoribb aszályos időszakokban kulcskérdéssé válik a stabil otthoni alternatív vízellátás. Erre a vidéki területeken van igazán lehetőség, bizonyos kinyerők létesítésével. Az ásott és fúrt kutak kitermelésében a búvárszivattyú nyújt hatékony segítséget. Ez a megfelelő segédeszközök, mint például köpenycső alkalmazása mellett ideálissá vállóik ciszternák, tartályok, medencék leszívására vagy pincék víztelenítésére is, amire a tavaszi, csapadékosabb időszakokban merülhet fel az igény.

Többféle búvárszivattyú közül lehet választani, ezért mindig az igények alapos felmérése után és csak pontos műszaki adatok ismeretében érdemes döntést hozni, hiszen a telepített rendszerek utólagos cseréje sok gonddal jár. Az alábbiakban a leggyakrabban használt két típus ismerhető meg közelebbről.

Az ásott kút szivattyú legfőbb jellemzői

A hagyományos értelemben vett búvárszivattyú mellett, az ásott kútba telepíthető rendszerek azok, amik igazán keresettek. Bár a kitermelőegység maga, vagyis a pompatest ugyanúgy a folyadékban elmerülve lesz telepítve, de kiképzésében és ilyen formán a teljesítményében van némi eltérés. Ami nagy előnye, hogy medencék, ciszternák, kerti tavak leürítésére ideálisabb felépítéssel van ellátva. A motor itt a szerkezet felső részében található, ami miatt kisebb erőkifejtésre alkalmas. Méreteiben jóval robosztusabb, mint a legtöbb búvárszivattyú.

Öntözésre búvárszivattyú az ideális

A kifejezetten fúrt kutakba elhelyezhető búvárszivattyú akkor előnyös, ha az üzemi vízszint meghaladja a 9 métert. Ilyenkor szükséges a nagyobb teljesítmény az optimális ellátás garantálásához. Az öntözőrendszerek magas igénnyel bírnak és folyamatos nyomásértékek fenntartását igénylik, amit csak ez a típus tud szolgáltatni. Mivel ennél a szerkezetnél a motor alulra került, így kevésbé emeli, mintsem inkább kitolja a vizet magából. Telepítés után jóformán karbantartás nélkül működik és a téliesítés során sem kell kivenni a helyéről. Tökéletes segédeszköz, amivel hatékonyan csökkenthetők a közüzemi számlák.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás