promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csernobil mutáns rémsége Buda környékén portyázik?
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy szemtanú a Youtube segítségével mutatja meg nekünk a "király farkast", amely akár egy csernobili mutáns is lehet a mérete alapján. Már, ha hiszünk persze a horrormeséknek és legendáknak, illetve féltudományos okfejtéseknek. 

Már hetek óta hallani arról a médiában, hogy egy Svájcból egészen idáig elkóborolt farkas bujkál Buda környékén, azonban egyelőre még senkinek sem sikerült élőben megfigyelnie. Az M237 jelzésű állatot eredeti hazájában, még Svájcban jelölték meg, ám az elmúlt egy esztendő során Németországon és Szlovákián át egészen eljutott a Vértesig, majd Buda déli részéig. Az igazán jó idő közeledtével egyre forróbb lehet majd a lába alatt a talaj, de nem az áhított meleg miatt. Már így is elöntötték Budát és a belvárost a magyar és külhoni turisták, akik immár egyre kintebb fognak merészkedni a természet irányába is. Így pedig óhatatlan az összeütközés, pontosabban inkább találkozás is a vaddal. 

Bár a vad inkább csak szakszerű túlzás, lévén a szakemberek szerint soha nem történt még a modern Európában ember ellenében elkövetett farkas-támadás. Igaz, a több száz évvel ezelőttihez képest jócskán le is csökkent ezen négylábú populációja az öreg kontinensen. Természetesen komolyabb létszámban akár jelentős károkat is okozhatna a szabadon tartott háziállat-, illetve a kordában tartott vadállományban is. Ettől jelenleg még aligha kell tartanunk, hiszen várhatóan ez a magányos példány is jó eséllyel tovább fog állni, bár a jeladója szerint bejött neki a Magyarország jelentette védelem. 

Erre a vélt vagy valós indirekt védelemre azonban aligha szorul az alábbi videóban látható fenevad. A feltöltő által csak "király farkasnak" aposztrofált istencsapása azért már jelentős szívmegállást okozna az embernek. Egy sötét éjszakán hazafelé ballagva, vagy egy ködös reggelen, az ajtón kilépve nem lenne túl szívderítő élmény egy ilyen horrorfilmbe illő rémfarkassal találkozni. A 2,2 milliós nézettségű videó valóságtartalmáról nincs lehetőségünk meggyőződni, de a jelek szerint Lengyelországban készülhetett ahová könnyűszerrel képes lehet áttelepülni a rettegett csernobili mutáns faj. Ez utóbbiról lassan már ijesztő mesék szólnak a háborítatlan környezet és a még mindig káros sugárzás okozta mutációja miatt. Talán egy nap még nekünk is jut egy ilyen példány? 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás