promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli változás az OTP-nél: március 1-jén életbe is lép
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Komoly változást jelentett be az OTP.

A digitalizáció és az online világban is örök kérdés, hogy melyik a népszerűbb: a készpénz vagy a bankkártya? Az OTP Bank statisztikái azt mutatják, hogy az elektronikus fizetés népszerűsége egyre csak növekszik Magyarországon, hiszen a 2022-es év utolsó három hónapjában az ő rendszerükben látható elektronikus fizetések összértéke jelentősen, az előző negyedévvel összehasonlítva 12,4, éves összehasonlításban pedig 41 százalékkal növekedett.

Az elektronikus fizetés piac sajátossága, hogy negyedévről negyedévre emelkedik a vásárlások értéke, ami az ünnepi szezon előtt éri el a csúcsát, azonban a 2022 utolsó negyedévében regisztrált növekedést már a korábbi időszaknál is erőteljesen befolyásolta az infláció. Az emelkedő volumen mellett az október-decemberi időszakban a tranzakciók darabszáma negyedéves összehasonlításban stagnált, sőt 2021 végéhez képest enyhén csökkent is. Emellett a vásárlásokon belül a korábbinál nagyobb szerepet kaptak a megélhetéshez és a rezsiköltségek kiegyenlítéséhez kapcsolódó tranzakciók.

Az OTP Banknál arra számítanak, hogy a 2023-as év első negyedéve gyengébb lesz, mint tavaly ilyenkor, hiszen ne felejtsük el, hogy 2022-ben ilyenkor kapták meg sokan az adóvisszatérítést. A magyar banknál azt várják, hogy - hacsak nem áll be valami komoly változás a gazdasági helyzetben - a forgalom az idei évben tovább fog bővülni, de a korábbi évekkel összehasonlítva a növekedés üteme alacsonyabb lesz.

Nem olyan régen egyébként az OTP egy komoly változásról számolt be a honlapján: változik a SmartBank használathoz szükséges minimum Android verzió.

„A digitális szolgáltatásaink biztonsági szintjének növelése érdekében, 2023. március 1-től módosulnak a SmartBank (Android) alkalmazás minimum technikai feltételei. A SmartBank használatához szükséges minimum Android verzió: 7.0 és az e feletti verziók”

- írja az OTP.

Hozzátették, hogy a SmartBank aktuális technikai feltételei megtalálhatók az OTP Bank honlapján. Később az OTP Bank Vállalati Kommunikációs Csoportja portálunknak elmondta, hogy az applikáció már csak az OTP Bank vállalati ügyfelei részére érhető el.

„A lakossági ügyfelek az új OTP MobilBankban intézhetik mindennapi pénzügyeiket okostelefonjukról. Az alkalmazás a korábbihoz képest számtalan új funkcióval könnyíti meg a lakossági ügyfelek számára a bankolást - mint például a Kiadásfigyelő funkció -, és rendszeresen bővül a szolgáltatások köre”

 - mondták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás