promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aggályos figyelmeztetést adott ki az egyik magyar bank, veszélyben az ügyfelek bankkártya adatai
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jobb, ha vigyázunk!

A magyar bankok egymás után adják ki a figyelmeztetéseket, amikben adathalászokra, internetes csalókra hívják fel az ügyfelek figyelmét. A csalók különféle módszerekkel próbálják megszerezni a gyanútlan emberek bankkártya adatait, internetes bankjuk belépési adatait, illetve személyes adatait.

Legutóbb a K&H Bank adott ki egy aggasztó figyelmeztetést a hivatalos honlapján, amiben tájékoztatják az ügyfeleket, hogy a támadók új célja az Apple Pay bankkártya regisztráció.

A támadók leggyakrabban e-mailben, vagy valósnak tűnő telefonszámról - sok esetben más pénzintézet nevében - próbálják az ügyfelek bankkártya adatait és egyes azonosítóit megszerezni. Az is előfordulhat, hogy más bank nevében telefonálnak, majd miután kiderül a támadók számára, hogy a hívott szám a K&H ügyfele, akkor "átkapcsolnak" a K&H ügyintézőjéhez, vagy a K&H nevében azonnal újra hívják az ügyfelet.

A K&H felhívja az emberek figyelmét, hogy a bankjuk semmilyen esetben és semmilyen csatornán - legyen az e-mail, SMS, vagy telefon - nem kéri az ügyfeleket arra, hogy adják meg a bankkártyájukra vonatkozó összes adatukat, e-bank jelszavukat, telefonszámukat, vagy telepítsenek távoli elérést biztosító programokat. Azt kérik az ügyfelektől, hogy fokozottan ügyeljenek a banki és személyes adatokra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás