promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes titok derült ki a buszok és vonatok üléseiről - Ezek után kétszer is meggondolod, hogy leülsz-e
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A jó öreg ápol és eltakar elv.

Mindennapjaink része az utazás, így gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy az ország (világ) melyik részén élünk, biztos, hogy utaztunk már életünkben legalább egyszer busszal vagy vonattal. Ezeknek a járműveknek a nagyon feltűnő mintázatú és színes üléskárpitjai szinte beleégnek a retinánkba, és akarva-akaratlanul azon kaphatja magát az ember, hogy szinte már hipnotizálva bámulja az ülést és annak kavargó geometrikai mintáit. De miért nem egyszínűek ezek az üléshuzatok? Sajnos, ennek oka van.

Ha belegondolunk a buszok és vonatok üléseinek tisztasági állapotába, könnyen rá is jöhetünk, mi lehet a színes üléshuzatok oka. A kosz. Ugyanis, ha egyszínű kárpitokkal lennének bevonva ezek az ülések, sokkal könnyebben látnánk, hogy milyen koszosak ezek az ülések, így talán kétszer is meggondolnánk, hogy ráülünk vagy sem.

A mintás és színes üléshuzatok nemcsak Magyarországon terjedtek el, de nagy divatja van a világ többi országában is. Erre bizonyíték egy videó is, melyen megmutatják milyen különbség van egy kitisztított és egy átlag ülés között, az eredmény pedig döbbenetes - írja a Ladbible.

A busz üléseinek mintázatát összetett gondolatolvasó algoritmusok segítségével úgy tervezték meg, hogy a szemünk elvonja a figyelmünket a sok mocsokról, amit ezek az ülések rejtegetnek. Ehelyett inkább csak a mintát figyeljük, a rajtuk lévő kosz helyett. Utazáskor egy zsúfolt buszon vagy vonaton valószínűleg nem gondolkodik el senki ezen. Sőt, a helyi buszjárat ülései talán viszonylag tisztának és gondozottnak is tűnhetnek, de ha a káprázatos mintákat valami egyszerűbbre cserélnénk (mondjuk egy sima barna ülésre), akkor egész más lenne a helyzet, és a szemünket sem vernénk át.

[[c1]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás