promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb hír a magyar autósoknak, ennek sokan fognak örülni - ezért érdemes szerdáig várni a tankolással
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Végre örülhetünk is valaminek.

A benzinárak drasztikus drágulása miatt a magyarok már december óta sokkal jobban megfontolják, hogy autóba üljenek-e. Most viszont pozitív hírek érkeztek, ami a pénztárcánkat illeti.

Érdemes szerdáig várni a tankolással, ugyanis az üzemanyag árak végre nem felfele fognak menni, hanem lefele. Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta az Oroszországból exportált finomított kőolajtermékek árplafonjáról szóló megállapodást, mely vasárnap lépett érvénybe. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a kereskedők tengeren orosz olajat szállítsanak az unión kívüli országokba, feltéve, hogy annak ára szigorúan a felső határ alatt marad.

Az uniós tanács március közepétől havi rendszerességgel felülvizsgálja a mechanizmust, amely alapján az árkorlát a jövőben módosítható, hogy reagálni lehessen a piaci fejleményekre. Az ársapkát a részt vevő országok mindegyike azonos időben vezeti be a megfelelő hazai jogi eljárásain keresztül. A rendelet kiegészíti az Oroszországból származó nyersolaj 2022. december 5. óta hatályos, hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról szóló megállapodást, és a tengeren szállított nyersolaj és kőolajtermékek Európai Unióba történő behozatalára vonatkozó teljes uniós tilalmat – írja a Növekedés.hu.

Az árváltozás a magyarokat is érinti, így tényleg érdemes kivárni a hét közepét a tankolással.

Szerdától az alábbi átlagárakra lehet számítani a töltőállomásokon:

  • 95-ös benzin: 612 Ft/liter;
  • gázolaj: 643 Ft/liter.

Érdemes ezt a jó időszakot kihasználni, mert sajnos van egy rossz hírünk is: az év második felében jókora áremelkedésre számítanak a szakértők az üzemanyagpiacon. Amennyiben a világpiaci folyamatok a várakozások szerint alakulnak, a magyar töltőállomásokon megjelenhet a 800 forint fölötti literenkénti árazás mind a benzin, mind a dízel esetén – írja az Index.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás