promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ti szórakoztok, ők kaszálnak: ennyit keresnek a magyar topcelebek
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Röpködnek a százmilliók, milliárdok.​

A magyar emberek is szeretnek a celebek zsebeiben kutakodni, és néha érdemes is, hiszen el nem hinnénk, mekkora bevételre tesz szert évente egy-egy hazai híresség. Nemrég például sokakból meghökkenést váltott ki, amikor kiderült, hogy Ördög Nóri vagy Tilla akkor is kapnak havi fizetést a TV2-től, amikor éppen nincs műsoruk, mert állományban vannak a csatornánál.

A közelmúltban a magyar Forbes is összeszedte, kinek hogy sikerültek az utóbbi évei anyagi szempontból. 2022 sokkal szerencsésebbnek bizonyult 2021-nél, hiszen az elmúlt esztendőbe már nem rondított bele annyira a koronavírus-járvány, így az előadóművészek biznisze is felpöröghetett, de erről egyelőre nincsenek adatok, így kénytelenek leszünk beérni kevésbé friss számokkal.

A Forbes szerint mindenképpen a hazai sztárvilág top 5 szereplője közé tartozik Majka, aki nemcsak a zenéléssel, de a rendszeres médiaszereplésekkel is ügyesen építi énmárkáját. Fő cége televízió-műsorgyártással is foglalkozik, és igen durván beerősített tavalyelőtt, hiszen a 2020-as 50 milliós árbevételét 2021-ben 302 millió forintra duzzasztotta fel.

Tavaly pedig alighanem még ennél is nagyobbat kaszálhatott, ugyanis már 2019-ben is 374 milliós bevétellel működött a vállalkozás. Az említett 302 millióból 84 millió volt a nyereség, és ebből Majka 80 milliót rögtön kivett osztalékként. Mivel egy-egy színpadi fellépésért állítólag 6 és fél millió forintot kérhetett (akkor még Curtisszel együtt), így az ózdi rapper biztosan százmilliós nagyságrendű éves fizetéssel számolhat.

Jól csinálja Kasza Tibi is, aki a Szerencsekerék műsorvezetőjeként ismét jobban szem előtt van. A médiás tevékenysége mellett italporokat és fogyitablettákat is forgalmaz a családi cégén keresztül, amivel 2021-ben már közel 2 milliárdos forgalmat termelt, amiből 783 millió volt a profit, szóval van mit a tejbe aprítani.

És még néhány magyar celeb, csak a felsorolás szintjén: Sebestyén Balázs cége az utóbbi években rendszeresen 300 millió forint fölötti bevétellel működik, Rúzsa Magdi még a szülése előtti évben (2021-ben) 192 millió forintot énekelt össze, amiből 67 millió volt a profit, míg Ördög Nóriék szintén 300 millió fölött termelnek egy évben, de ez tavaly a kiskereskedelmi vállalkozásaik miatt alighanem már több lehetett (akárcsak a 25 milliós profit).

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás