promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olcsóbbak lesznek Magyarországon az élelmiszerek, már csak egy kis időt kell kihúznunk
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tavasz változást hozhat ezen a téren.

Aki bemegy a boltokba, az rögtön szembesül az élelmiszerárak rég tapasztalt növekedésével. Az ok egyszerű: a tavalyi rettenetes aszály, illetve az ebből adódó termésmennyiség-csökkenés, amihez még hozzájárult a magas infláció, valamint az energiaáraknak az egekbe repülése.

Szerencsére ez sem tart örökké, idén már lassuló ütemet fog mutatni a tervek szerint a pénzromlás, és bár hó a Dunától keletre egyelőre alig volt, a talajok rendesen fel vannak töltve csapadékkal, így már csak a hosszabb nyári aszályt kellene elkerülni a jobb termés érdekében.

A boltok polcain is hamarosan láthatunk majd biztató jeleket, a Pénzcentrum például most adta hírük, hogy zuhanni kezdett a liszt ára, és áprilisban az élelmiszerdrágulás egésze is megállhat Magyarországon.

A malmok februártól 5 százalékkal csökkentik a liszt árát, és ezt azért tehetik meg, mert zuhan a búza ára is, ugyanis megindult a gabonaszállítás Ukrajnából. Ez a hazai gazdáknak persze nem jó hír, de így is maradhat elég hasznuk a kenyérgabonán.

„Április-május táján egyértelmű, hogy megáll az élelmiszerek drágulása. Amennyiben az ársapkát a kormány kivezeti, akkor lehet még egy egyszeri megugrás az ársapkás termékekre vonatkozóan”

– idézte a lap Raskó György agrárközgazdászt, mezőgazdasági vállalkozót, aki szerint a tejtermékek árában is csökkenésre kell számítanunk, mégpedig azért, mert a túl magas ár miatt már ötödével kevesebb fogy belőlük, mint korábban. Márpedig az aztán senkinek sem jó üzlet, ha a méregdrágán előállított élelmiszerek ráadásul pocsékba is mennek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás