Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Olcsóbbak lesznek Magyarországon az élelmiszerek, már csak egy kis időt kell kihúznunk

Olcsóbbak lesznek Magyarországon az élelmiszerek, már csak egy kis időt kell kihúznunk

Helyi Hírek

Olcsóbbak lesznek Magyarországon az élelmiszerek, már csak egy kis időt kell kihúznunk

Helyi Hírek

Promotions 10:50

A tavasz változást hozhat ezen a téren.

Aki bemegy a boltokba, az rögtön szembesül az élelmiszerárak rég tapasztalt növekedésével. Az ok egyszerű: a tavalyi rettenetes aszály, illetve az ebből adódó termésmennyiség-csökkenés, amihez még hozzájárult a magas infláció, valamint az energiaáraknak az egekbe repülése.

Szerencsére ez sem tart örökké, idén már lassuló ütemet fog mutatni a tervek szerint a pénzromlás, és bár hó a Dunától keletre egyelőre alig volt, a talajok rendesen fel vannak töltve csapadékkal, így már csak a hosszabb nyári aszályt kellene elkerülni a jobb termés érdekében.

A boltok polcain is hamarosan láthatunk majd biztató jeleket, a Pénzcentrum például most adta hírük, hogy zuhanni kezdett a liszt ára, és áprilisban az élelmiszerdrágulás egésze is megállhat Magyarországon.

A malmok februártól 5 százalékkal csökkentik a liszt árát, és ezt azért tehetik meg, mert zuhan a búza ára is, ugyanis megindult a gabonaszállítás Ukrajnából. Ez a hazai gazdáknak persze nem jó hír, de így is maradhat elég hasznuk a kenyérgabonán.

„Április-május táján egyértelmű, hogy megáll az élelmiszerek drágulása. Amennyiben az ársapkát a kormány kivezeti, akkor lehet még egy egyszeri megugrás az ársapkás termékekre vonatkozóan”

– idézte a lap Raskó György agrárközgazdászt, mezőgazdasági vállalkozót, aki szerint a tejtermékek árában is csökkenésre kell számítanunk, mégpedig azért, mert a túl magas ár miatt már ötödével kevesebb fogy belőlük, mint korábban. Márpedig az aztán senkinek sem jó üzlet, ha a méregdrágán előállított élelmiszerek ráadásul pocsékba is mennek.

Borítókép: Profimedia (Képünk csak illusztráció!)