Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Közfelháborodást okozott az új magyar pénzérme, teljesen kiakadtak az emberek

Közfelháborodást okozott az új magyar pénzérme, teljesen kiakadtak az emberek

Helyi Hírek

Közfelháborodást okozott az új magyar pénzérme, teljesen kiakadtak az emberek

Helyi Hírek

Promotions 09:09

Hiába szerettek volna sokan lecsapni a most megjelent emlékérmére, sajnos csak kevesen jártak sikerrel.

2023 igazán fontos év a magyarok számára, hiszen pontosan 200 esztendővel ezelőtt, 1823-ban írta meg Kölcsey Ferenc a Himnuszt, amit természetesen jelenleg is mindenki kívülről fúj, hiszen ez sokak szerint szinte egyet jelent a magyarsággal – Erkel Ferenc 1844-ben zenésítette meg a költő szerzeményét, amit máig azokra a dallamokra szavalunk.

A Magyar Pénzverő Zrt. sokak legnagyobb örömére kettő igazán különleges pénzérmével emlékezett meg a Himnusz születésének 200. évfordulójáról, mindkettőt Soltra E. Tamás tervezte, és Kölcsey Ferenc szerepel rajtuk.

Az egyik ezüstből készült, 15 ezer forintot ér és összesen 5 ezer darabot bocsátottak ki belőle; a másik pedig színesfémből készült, 3 ezer forint az értéke és összesen 6 ezer darabot bocsátottak ki belőle.

Január 23-án kerültek kibocsátásra az emlékérmék, amiket persze hatalmas érdeklődéssel fogadtak a gyűjtők, de közülük sokan végül üres kézzel távoztak, ugyanis szinte pillanatok alatt elkapkodták az évfordulós érméket, ez pedig mondhatni közfelháborodást keltett – főleg azért, mert a jelek szerint leginkább az üzérkedők csaptak le rájuk, és máris hatalmas haszonnal próbálják tovább adni őket.

A kommentelők között volt olyan, aki állítólag a webáruházban sikeresen berakta a kosárba a terméket, de a megrendelés leadásánál már azt az üzenetet kapta, hogy elfogyott, vagyis tényleg pillanatokon múlt, hogy valaki megkaparintson egyet az emlékérmek közül – aki pedig nem járt sikerrel, de mindenképp szeretne bezsebelni belőlük, az sajnos valószínűleg kénytelen többet adni értük, és megvásárolni őket egy üzértől.

Így néznek ki az emlékérmék:

Borítókép: Illusztráció / Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria