promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közfelháborodást okozott az új magyar pénzérme, teljesen kiakadtak az emberek
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hiába szerettek volna sokan lecsapni a most megjelent emlékérmére, sajnos csak kevesen jártak sikerrel.

2023 igazán fontos év a magyarok számára, hiszen pontosan 200 esztendővel ezelőtt, 1823-ban írta meg Kölcsey Ferenc a Himnuszt, amit természetesen jelenleg is mindenki kívülről fúj, hiszen ez sokak szerint szinte egyet jelent a magyarsággal – Erkel Ferenc 1844-ben zenésítette meg a költő szerzeményét, amit máig azokra a dallamokra szavalunk.

A Magyar Pénzverő Zrt. sokak legnagyobb örömére kettő igazán különleges pénzérmével emlékezett meg a Himnusz születésének 200. évfordulójáról, mindkettőt Soltra E. Tamás tervezte, és Kölcsey Ferenc szerepel rajtuk.

Az egyik ezüstből készült, 15 ezer forintot ér és összesen 5 ezer darabot bocsátottak ki belőle; a másik pedig színesfémből készült, 3 ezer forint az értéke és összesen 6 ezer darabot bocsátottak ki belőle.

Január 23-án kerültek kibocsátásra az emlékérmék, amiket persze hatalmas érdeklődéssel fogadtak a gyűjtők, de közülük sokan végül üres kézzel távoztak, ugyanis szinte pillanatok alatt elkapkodták az évfordulós érméket, ez pedig mondhatni közfelháborodást keltett – főleg azért, mert a jelek szerint leginkább az üzérkedők csaptak le rájuk, és máris hatalmas haszonnal próbálják tovább adni őket.

A kommentelők között volt olyan, aki állítólag a webáruházban sikeresen berakta a kosárba a terméket, de a megrendelés leadásánál már azt az üzenetet kapta, hogy elfogyott, vagyis tényleg pillanatokon múlt, hogy valaki megkaparintson egyet az emlékérmek közül – aki pedig nem járt sikerrel, de mindenképp szeretne bezsebelni belőlük, az sajnos valószínűleg kénytelen többet adni értük, és megvásárolni őket egy üzértől.

Így néznek ki az emlékérmék:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás