promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szenzációs bejelentést tett a BKK, egész Budapest erre a hírre várt - Örülhetnek az M3-as metróval közlekedők
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hétfő délutántól komoly változásokra kell számítani a tömegközlekedésben Budapesten.

Hatodik éve tart már az M3-as metróvonal felújítása Budapesten, de a tömegközlekedéssel utazók már látják a fényt az alagút végén. A Magyarország fővárosában zajló munkálatok a végéhez közelednek, már csak pár hónap, és nem kell többet átszállnunk egyetlen metrópótló buszra sem, és nem fog 40-50 percig tartani, ha el akarunk jutni mondjuk Újpestről a Kálvin térig.

Január 23-án, kora délután további két felújított metrómegállót fognak átadni a budapestieknek, név szerint a Ferenciek terét és a Deák Ferenc teret, így a mai naptól már Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között fog közlekedni az M3-as metró.

Persze még nem ússzuk meg teljesen a pótlóbuszozást: a BKK tájékoztatása szerint este 9 óráig - amellett, hogy a 3-as metró a Deák Ferenc tértől már közlekedik Kőbánya-Kispest felé - a Göncz Árpád városközponttól a Kálvin térig járnak még a pótlóbuszok, utána az eddig megszokott esti közlekedési rend szerint Kőbánya-Kispestig mennek.

Január 24-e, keddtől hétköznap napközben két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. A Deák Ferenc tér és a Göncz Árpád városközpont között továbbra is az M3-as, illetve a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni. Hétköznap esténként és hétvégén továbbra is a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Mivel a Nagyvárad tér még mindig felújítás alatt áll, ott továbbra sem áll meg a metró.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás